Annonce
Billund Ugeavis

Vorbasse-børn vil redde ræven, skovmåren - og gorillaerne

I fire uger har mellemtrinnet på Vorbasse Skole arbejdet med temaet truede dyr. Næste skridt er at samle penge ind til bjerggorillaer, der lige nu er truet af corona-krisen.
Annonce

Vorbasse: Mellemtrinnet på Vorbasse Skole har i fire uger arbejdet med temaet truede dyr, og resultatet af arbejdet er nu synligt på forskellige måder.

Børnene fra 4.-5.-6. klasse udstiller lige nu kreationer af de vilde dyr, som de har arbejdet med uden for skolen. Meningen var, at forældrene skulle komme til stor fernisering, men det blev aflyst på grund af restriktionerne omkring covid-19.

Børnene har også lavet podcasts med viden om de dyr, de hver i sær har haft særligt fokus på. Man kan således scanne en QU-kode, og forældre og andre interesserede kan høre børnenes fortællinger. Lærere og børn håber, at mange vil benytte sig af muligheden, for de er selv blevet overraskede undervejs.

Som afslutning på projektet går eleverne nu i gang med at samle penge ind til fordel for bjerggorillaer.

- Vi kontaktede WWF for at finde ud af, om der var et specifikt dyr, vi kunne hjælpe lige her og nu, forklarer lærer Jane Midstrup.

Annonce

Indsamler frem til 1. december

Det viste sig, at bjerggorillaerne i øjeblikket er særligt udsatte.


Der er lukket ned for turister på grund af corona, for gorillaer kan også få corona, så den illegale handel og krybskytteri er taget til

Jane Midstrup, lærer


- Der er lukket ned for turister på grund af corona, for gorillaer kan også få corona, så den illegale handel og krybskytteri er taget til, siger Jane Midstrup.

WWF har således brug for penge til de mennesker, der arbejder for at beskytte gorillaerne ved at fjerne fælder og holde øje med gorillaerne.

Tanken var, at klasserne blandt andet skulle have lavet kagesalg til fordel for gorillaerne, men det går ikke på grund af corona.

- Så vi regner med at nedsætte en PR-gruppe efter efterårsferien, som hænger plakater op i byen og er til stede på de sociale medier, siger Jane Midstrup, der også håber, at forældrene vil hænge plakater op eventuelt på deres arbejdspladser eller i deres butikker.

Håbet er at kunne samle mellem 10.000 og 20.000 kroner ind til gorillaerne. Indsamlingen løber frem til 1. december og afsluttes med et besøg af WWF, der vil uddele æresdiplombeviser til børnene for deres indsats.

Tigre, løver og leoparder er også truede dyrearter. Foto: Lise Nørgaard
Vorbasse samler i år ind til bjerggorillaer. Foto: Lise Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Behandlingsskolen Chrysalis

Billund Ugeavis

Tyv på spil på Søndermarksvej

Annonce