Annonce
Billund Ugeavis

Vorbasse Kro får nye ejere: Erfarne folk vil drive stedet videre

Vorbasse Kro har været både åben og lukket i de senere år. Arkivfoto: Keld Stampe
Nu er det offentliggjort, at Allan's Dinér i Ansager har købt kroen i Vorbasse for at kunne dække et behov.
Annonce

Ansager/Vorbasse: Allan's Dinér har købt Vorbasse Kro.

Allan's Dinér ejes af grundlægger Allan Jensen, Ansager, og af Maja Rotvig, Stenderup-Krogager, der trådte ind som medejer i firmaet i 2020. De er begge kokke.

Allan Jensen oplyser, at det er ejerne af Vorbasse Kro, der selv har henvendt sig. Kroen har været bortforpagtet i en periode, men var ikke i drift. Den seneste forpagter blev i mindre end et år og lukkede Vorbasse Kro i oktober som følge af corona. Hun åbnede Vorbasse Kro den 1. marts og blev med det samme ramt af nedlukningerne, og det kunne ikke bære.

Allan Jensen begrunder købet med, at firmaet Allan's Dinér kan se visse stordriftsfordele. I forvejen mangler cateringfirmaet nemlig køkkenkapacitet.

Han håber så, at han og Maja Rotvig kan få gang i kroen i Vorbasse, som har været i knibe.

Allan's Dinér har ordrer på endog meget store arrangementer under fodboldklubben EfB. Det drejer sig blandt andet om julefrokosterne i loungen på stadion i Esbjerg, og så drejer det sig om store fodboldstævner. Ved et stævne i maj er det planen, at Allan´s Dinér skal bespise 20.000 på fire dage.

Annonce

Skal bruge mere køkken

- Så vil vi også bruge køkkenet i Vorbasse, siger Allan Jensen om fremtidsplanerne.

Om stævnet så bliver i maj i år er tvivlsomt, men nu er firmaet gearet til så store arrangementer uden at skulle leje køkkenkapacitet.

Om Vorbasse Kro bliver en succes afhænger især af én ting:

- Vi skal have ansat personale, siger Allan Jensen.

Det er vigtig med godt personale for at få gang i Vorbasse Kro, siger han.

Allan's Dinér driver i forvejen Møllen i Ansager, det tidligere elværk, der nu anvendes til selskabslokaler og en pop-up-restaurant.

Annonce

Glæde i Vorbasse

Brian Madsen er sammen med sin kone, Jane Langvad, sælgere af Vorbasse Kro:

- Det er dejligt at få nogle ind, som kan drive kroen videre. Jeg henvendte mig selv til Allan's Dinér, bekræfter Brian Madsen.

Han mener, at firmaet Allan's Dinér har de rette kompetencer til at få gang i kroen, der betyder meget for lokalsamfundet i Vorbasse.

Brian Madsen og Jane Langvad købte kroen i 1997 og har selv drevet den i en årrække. Parret har tidligere forsøgt at sælge - det var i 2016.

Allan Jensen har fået en kompagnon, Maja Rotvig. Hun har fået en start, der har været præget af coronanedgang. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Ny kunstinstallation

Annonce