Annonce
Billund Ugeavis

Vorbasse Marked får underskud i 2020

Brian Madsen, formand for Vorbasse Grundejerforening, ser frem til 2021, hvor alt forhåbentlig er, som det plejer i uge 29. Så vil der nemlig igen kunne holdes Vorbasse Marked. Arkivfoto: Mads Hansen
Der kom ikke helt så mange besøgende til det virtuelle Vorbasse Hjemmemarked, som arrangørerne havde håbet.
Annonce

Vorbasse: Der kommer efter alt at dømme røde tal på bundlinjen af årets temmelig særprægede udgave af Vorbasse Marked. Ved Vorbasse Hjemmemarked, som det blev døbt, kunne kræmmere og gæster mødes i den virtuelle verden, men det var der ikke helt så mange, der benyttede sig af, som arrangørerne havde håbet.

Endnu er regnskabet for årets hjemmemarked ikke færdigt, men arrangørerne forventer, at det hele kommer til at resultere i et underskud.

- Det kommer i hvert fald ikke til at give plusser i år. Det havde vi håbet, at vi kunne, men når man prøver noget nyt, ved man aldrig, hvad der kommer til at ske. Vi har ikke haft noget at sammenligne os med, for der er ikke nogle, der har prøvet noget lignende, så vi vidste ikke, hvor vi ville ende, siger Brian Madsen, som er formand for Vorbasse Grundejerforening, der står bag at arrangere Vorbasse Marked.

Annonce

Overlever trods underskud

Vorbasse Marked bliver hvert år besøgt af skønsmæssigt 250.000 mennesker, og markedet laver sædvanligvis overskud i størrelsesordenen en halv million kroner. Det er penge, der kommer hele lokalområdet til gavn. Sådan et overskud kommer altså ikke i år, men selvom det i stedet ender med lidt røde tal på bundlinjen, tager de det helt roligt i Vorbasse.

Vorbasse Marked

Første udgave af Vorbasse Marked fandt sted i 1730. Siden har hverken verdenskrige eller voldsomt vejr kunnet forhindre, at der hver sommer var marked i Vorbasse - lige indtil 2020, hvor coronakrisen efter 289 år satte en stopper for den tradition.

I stedet blev Vorbasse Hjemmemarked i al hast stablet på benene. Her havde kræmmere og gæster i de tre dage, hvor Vorbasse Marked skulle have fundet sted, mulighed for at mødes i den virtuelle verden.

- Vi er en solid forening, så det er ikke sådan, at vi absolut skal lave overskud. For os var det vigtigt at komme på landkortet og få skrevet til historien, at selvom markedet i 2020 blev aflyst for første gang i 289 år, fandt man på noget andet, siger Brian Madsen.


Det kommer i hvert fald ikke til at give plusser i år.

Brian Madsen, formand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce