Annonce
Billund Ugeavis

Wellness by Noi: Fra produktionsmedarbejder til selvstændig

Bauban "Noi" Kristensen ejer klinikken Wellness by Noi. Foto: Kristina V. Skjoldborg
For Bauban "Noi" Kristensen er det vigtigt at udfordre sig selv. I begyndelsen af året overtog hun wellnessklinikken på Kløvervej, og hun er bestemt ikke færdig med at lære og udvikle.
Annonce

Billund: I begyndelsen af 2020 fik wellnessklinikken på Kløvervej et ejerskifte, da Buaban Kristensen, bedre kendt som ”Noi”, overtog virksomheden fra sin søster og skiftede navn til ”Wellness by Noi”.

- Jeg har altid elsket at arbejde med mennesker, fortæller Noi.

I sin klinik tilbyder hun blandt andet dybdegående massage, ansigtsmassage, fodmassage, voksbehandling, manicure og pedicure.

- Det bedste, jeg ved, er at gøre kunderne glade, tilfredse og give dem en følelse af velvære. Er de glade, bliver jeg også glad, siger den 40-årige selvstændige klinikejer.

Annonce

Til Danmark i 1998

Noi Kristensen er fødtt i Thailand som den yngste ud af fire søskende. Deraf kommer navnet ”Noi”, der betyder ”den yngste i familien” på thailandsk.

- Det er et kælenavn, jeg altid er blevet kaldt, forklarer Noi.

Hun kom til Danmark i 1998, efter hun var færdig med gymnasiet. Her mødte hun sin nuværende mand, og hun har boet i Danmark lige siden, nærmere bestemt i Sdr. Omme.

Bauban "Noi" Kristensen

40 år.

Bor i Sdr. Omme med sin mand og deres to børn på 19 og 16 år.

Ejer virksomheden Wellness by Noi.

Tilbyder forskellige typer af massage, manicure, pedicure og voksbehandlinger.

Læs mere om Wellness by Noi: wellnessbynoi.onlinebooq.dk

- Jeg tog til Danmark med min søster, fordi vi gerne ville ud og prøve nogle nye udfordringer, fortæller Noi.

Hun begyndte som produktionsmedarbejder i Give, men da hendes arbejdsplads lukkede efter syv år, uddannede hun sig til social- og sundhedshjælper.

Men hun ville noget mere, og da hun var glad for at have med mennesker at gøre og kendte lidt til wellnessbranchen fra sin søster, der havde en klinik i Billund, begyndte hun for fem år siden at studere wellnessvejen lidt nærmere.

- Jeg begyndte stille og roligt at lære mere om det og tage kurser og uddannelse i Danmark, Tyskland og Thailand, siger Noi.

Annonce

Coronaen

Noi Kristensen havde ikke været selvstændig særlig længe før coronanen ramte, og hun var tvunget til at lukke ned.

- Det var et chok lige pludselig at stå uden en indkomst, men jeg blev nødt til at se det positive i situationen, så jeg begyndte at tage kurser og producere en særlig varmepude til folk med spændinger i nakken, fortæller Noi.

De faste kunder var ligeledes gode til at støtte hende.

- Flere af mine kunder købte gavekort, og det er jeg meget taknemlig over.


Jeg ved, der er nogle, som udnytter navnet thaimassage til også at tilbyde intimbehandling. Det gør mig meget ærgerlig og ked af det

Bauban Noi Kristensen


Siden genåbningen er der ikke meget, der har ændret sig. Noi har altid båret mundbind under behandlingerne og sprittet grundigt af efterfølgende.

- Nu er der ekstra fokus på hygiejne, og jeg har stillet en ekstra spritflaske frem til kunderne og følger myndighedernes retningslinjer.

Annonce

Ingen seksuelle ydelser

Wellness by Noi er en skønheds- og wellnessklinik med fokus på massage.

- Jeg tilbyder ikke seksuelle ydelser, siger Noi skarpt.

Det har været nødvendigt for hende at skrive det på sin hjemmeside, og alligevel er hun blevet kontaktet af flere mænd, som vil høre, om hun yder mere end ”bare” massage.

- Der er flere mænd, som tror, jeg tilbyder intimbehandling, men det gør jeg ikke. Jeg svarer altid venligt, at de bliver nødt til at søge et andet sted hen, siger Noi, der er ked af at thaimassage bliver forbundet med prostitution.

Thaimassage (også kaldet nuad thai) er en særlig massageform, som er blevet optaget på Unescos verdenskulturarvsliste.

- Jeg ved, der er nogle, som udnytter navnet thaimassage til også at tilbyde intimbehandling. Det gør mig meget ærgerlig og ked af det, siger Noi.

Noi tilbyder ikke ren thaimasage, da det i følge hende er en voldsom massageform, der ofte gør ondt på dem, der får det. Hun anvender dog teknikker fra thaimassagen.

Annonce

Sit eget præg

Der gik fem år, fra Noi Kristensen begyndte at studere og tage kurser i massage, indtil hun blev selvstændig.

- Jeg ville have det grundlæggende på plads, inden jeg begyndte at få mig en virksomhed, siger Noi, der kom i lære hos sin søster.

Noi bruger altid maske, når hun masserer. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Søsteren ejede to klinikker i jylland, og da hun valgte at lukke den ene i Billund, var det en oplagt mulighed for Noi at træde til.

- Min søster er rigtig glad for, at jeg er kommet i gang, og hun er meget støttende, siger Noi, og tilføjer at klinikken ikke er en videreførelse af søsterens virksomhed.

- Alle massører har deres egen måde at gøre tingene på, og jeg har min måde, siger Noi.

Annonce

Søger nye udfordringer

Familien derhjemme er ligeledes støttende, og både mand og børn må af og til være prøvekaniner, når nye metoder skal afprøves.

For at uddanne og udfordre sig selv vil hun blive ved med, og hun har netop afsluttet et onlineforløb med en afsluttende opgave.

- Det er vigtigt, man masserer korrekt, for det er ikke noget, man bare lige gør. Det er derfor vigtigt hele tiden at uddanne sig, forklarer Noi, hvis næste projekt er, at hun vil kunne lave stolemassage samt massage med særlige sten og bambuspinde.

- Jeg vil altid gerne lære noget nyt og tænke fremad, siger den selvstændige virksomhedsejer.

Noi tilbyder blandt andet dybdegående massage, fodmassage og ansigtsmassage. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Wellness by Noi ligger på Kløvervej i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Bauban "Noi" Kristensen ejer klinikken Wellness by Noi. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce