Annonce
Billund Ugeavis

Wire, flag og kreative træmøbler: Passagen mellem Matas og Sportmaster skal gøres hyggelig

Omkring 20 mødte op til det fjerde BID-møde. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Konkrete forslag kom på bordet til det fjerde BID-møde, men BID-direktøren savner stadig mere ansvar og større opbakning fra lokalsamfundet for at udvikle Billunds bymidte.
Annonce

Billund: Torsdag aften blev det fjerde BID-møde i Billund afholdt. Det er et projekt med direktør for BID Danmark, Mikkel Niess, i spidsen, som i sidste ende skal gøre Billunds midtby til et mere levende sted. BID-mødet er for både foreninger, erhvervslivet, kommunen og helt almindelige borgere.

Tre initiativer til at skabe mere liv i Billunds bymidte blev sat i gang på mødet, og omhandler alle smøgen mellem Matas og Sportmaster.

Der vil som det første blive arbejdet på at få en wire op mellem de to bygninger. Planen med wiren er, at der skal hænge flag fra forskellige lande på den og gerne et for hver nationalitet i byen.

Derudover arbejdes der også på at få kreeret nogle særlige træmøbler, som skal stå til fri afbenyttelse.

Smøgen skal gerne være færdig den 25. april, hvor der bliver afholdt et særligt arrangement på stien 'Playline' i Billund, arrangeret af kommunen. Hvis ikke det kan lade sig gøre, er håbet, at det er færdig til juni, hvor det store fodboldevent finder sted.

Næste møde er torsdag den 19. marts, og selvom man ikke har været med til de foregående møder, skal det ikke afholde én fra at deltage i det næste.

- Man kan altid komme med til møderne, lød det fra Mikkel Niess.

BID-Billund Midtby

BID står for Business Improvement DistrictsBID og er en samarbejdsmodel, hvis formål blandt andet er at styrke byliv og handelsliv

BID-deltagere kan være erhvevslivet, foreningslivet, borgere og kommune

Mikkel Niess er direktør for BID-Danmark og faciliterer møderne, der afholdes cirka en gang om måneden

Alle er velkommen til møderne, også selvom man ikke har deltaget før

Næste møde er torsdag den 19. marts. Stedet er endnu ukendt, men der vil blive serveret lidt at spise og drikke i forbindelse med mødet.

Annonce

Manglende opbakning

Omkring 20 personer mødte op til mødet, hvilket er det færreste antal deltagere, der indtil videre har været på møderne

Men det var ikke antallet eller folks idéer, der bekymrede BID-direktøren, men derimod deres manglende iver efter at tage del i de fremlagte forslag.

- Man byder mere ind med sig selv i andre byer. Jeg har afholdt BID-møder i 16 forskellige byer, og det fungerer de andre steder, sagde Mikkel Niess til de fremmødte under mødet.

Han understreger dog, at Billund skam ikke er fortabt, og der stadig er gode muligheder for at skabe noget liv i byen.

- Nu skal vi heller ikke male fanden på væggen. Vi har sat gang i nogle konkrete ting, og det skal nok lykkes, sagde Mikkel Niess, der dog sjældent har set en by af Billunds størrelse, hvor der ikke har været større lokal opbakning til BID-projekterne.

- Det lader til, at folk ikke tør tage ansvar. Jeg ser det også andre steder, men ikke i så høj grad som her. Det fede er, at folk kommer, men der lader ikke til at være så stor frivillighed og sammenhold i byen. Jeg tror, folk er for vante til, at tingene sker af sig selv, lød det fra Mikkel Niess efter mødet.

Der blev aftalt at arbejde videre med smøgen mellem Matas og Sportmaster på Hovedgaden. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

Hejnsvig Missionshus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Taxachauffør blev overfaldet af sin kunde

112

To biler stødte sammen på Gammelbro

Annonce