Annonce
Bjerringbro Avis

Å-badere vil arbejde for en sauna ved åen

Badeklubben 'Hop i åen'
Efter at have mødtes ved åen for at bade mere eller mindre uformelt i flere år, har badeklubben - 'Hop i åen', stiftet en forening.

Bjerringbro: For snart to år siden begyndte Bjerringbro-borgere med Suzanne Lastrina og Pia Oberlin i spidsen at svømme regelmæssigt i Gudenåen midt i Bjerringbro.

Da de mødtes for at danne en forening, der skulle bære navnet Badeklubben - hop i åen, var det april, og selv om det oprindeligt skulle være en vinterbadeklub, blev det hurtigt til en helårsbadeklub.

Siden har flere sluttet sig til åbadningen, som i det første år arrangerede fælles badetur søndag og torsdag.

Annonce

- Så kom corona, og det betød, at vi i det seneste år har spredt badningen ud over fire dage, hvor vi for det meste er fem, seks deltagere på hvert hold, fortæller Suzanne Lastrina.

Hun har netop deltaget i en stiftende generalforsamling, og dermed er klubben her to år efter den begyndte, nu formaliseret.

- Stilen vil dog fortsat være ganske uformel, siger den nye formand Suzanne Lastrina med et smil.

Årsagen til, at helårsbaderne nu formelt er blevet en forening, skal findes i deres store ønske om at få en sauna bygget nede ved åen.

I den eksisterende plan for Åpromenaden, der er en del af helhedsplanen, er en sauna også beskrevet, men på nuværende tidspunkt er der endnu ikke fundet penge til det element.

Dog har Bjerringbro Byforum netop sendt en ansøgning af sted til Underværker - en Realdania-kampagne - om penge til "Blåt liv ved Gudenåen", og i ansøgningen er der også et ønske om penge til en sauna.

- Vi håber, at vi med en forening bliver mere synlige og har dermed også muligheden for at påvirke beslutningen om en sauna ved Gudenåen. Vi vil gerne hjælpe til - yde et stykke arbejde - uanset om det er rent praktisk eller ved at søge midler ved diverse fonde, siger Suzanne Lastrina.

Bestyrelsen 'hop i åen'

For helårsbadeklubben vil en sauna være et stort plus.

- Der er ingen tvivl om, at en sauna vil være lækker for os. Så kan man for alvor opleve skiftet mellem varme og kulde, hvilket virkelig er godt for sjælen. Samtidig vil det også havde indvirkning på den sociale del af at bade i Gudenåen, i og med at det lige nu er meget begrænset, hvor meget man kan nå at tale sammen, inden man er nødt til at komme hjem, på grund af kulden, siger Suzanne Lastrina.


Vi håber, at vi med en forening bliver mere synlige og har dermed også muligheden for at påvirke beslutningen om en sauna ved Gudenåen

Suzanne Lastrina, formand for foreningen: Badeklubben - 'Hop i åen'


Foruden hende er  Dorte Valentin Feldborg, Pia Oberlin, Else Marie Klausen, Bente Kristiansen, og Dorte W. Moeslund valgt ind i bestyrelsen, mens Bente Dohn er valgt som revisor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce