Annonce
Bjerringbro Avis

Årsdag for jernbanesabotage markeres

I 2018 fik broen et nyt formidlingsskilt, der fortæller historien om bombningen af togbroerne ved Langå, der blev udført af modtandsfolk. Arkivfoto: Jens Thaysen
Langå Egnsarkiv
Annonce

Langå: I Langå værner man om den lokale historie. Derfor ønsker Langå Egnsarkiv at skabe en tradition for at markere årsdagen for modstandsbevægelsens sprængning af jernbanebroen over Gudenåen ved Langå under 2. Verdenskrig.

I år er markeringen søndag 17. november kl. 11 ved formidlingstavlen. Der vil være en kort tale af Iben Sønderup. Langå Egnsarkiv står for fællessang, og Hjemmeværnskompagni Hvidsten vil være repræsenteret med fane.

Jernbanesabotagen standsede al togdrift i to uger og blokerede for Nazi-Tysklands transport af tropper og materiel op gennem Jylland. Sprængstoffet blev leveret af Hvidstengruppen.

- Det er vigtigt at huske historien. For det er vores historie, der gør os til dem, vi er i dag, siger formanden for Langå Egnsarkiv, Egon Kristensen forud for markeringen.

I november 2018 blev der på foranledning af byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup sat en formidlingstavle op ved selve stedet for sprængningerne. Formidlingstavlen blev sat op af Museum Østjylland, som også stod for indvielsen, som blev markeret med taler og deltagelse af Hjemmeværnskompagni Hvidsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce