Annonce
Bjerringbro Avis

Ønske om at forlænge cykelsti mellem Bjerringbro og Ulstrup

Det er her, at cykelstien mellem Bjerringbro og Ulstrup slutter. Måske kan den blive ført helt til Bjerringbro, hvis der politisk opbakning til det. Foto: Christine Krüger Hansen
Forslag fra Venstre i Favrskov om samarbejde med Viborg om at færdiggøre cykelsti.
Annonce

Bjerringbro: Det kan være en halvfarlig affære at gå eller cykle fra Ulstrup til Bjerringbro langs Hagenstrupvej og Busbjergvej. Vejen er smal og cykelstien, som blev anlagt i den tidligere Hvorslev Kommunes tid, stopper brat ved Hagenstrupvej 48.

- Det er en halv løsning. Det ser ud som om, at det var netop her pengene slap op, siger politisk leder for Venstre i Favrskov Kommune, Flemming Nørgaard.

I forbindelse med de kommende budgetforhandlinger foreslår han, at denne cykelsti og en lignende cykelsti på Randersvej ved Hammel, forlænges.

- Hagenstrupvej og Busbjergvej er den naturlige cykelrute mellem Ulstrup og Bjerringbro, og blandt andet unge mennesker, som skal til Bjerringbro Gymnasium, kører den vej, så det vil være en god idé at forlænge cykeltstien. Og i forbindelse med, at der dukker flere udviklingsprojekter op omkring Gudenåen, så mener jeg, at denne cykelsti skal have højere prioritet, siger han.

- Det er jo ærgerligt, at vi ikke har tænkt det sammen med det gravearbejde, som Gudenådalens Energiselskab i øjeblikket er i gang med på strækningen i forbindelse med, at der skal føres fjernvarmerør fra Ulstrup til Bjerringbro, så kunne vi have lavet det samtidigt, men så hurtigt går det ikke i det kommunale system.

Flemming Nørgaard, politisk leder for Venstre i Favrskov.

Annonce

Gravearbejde

Vejen er meget smal, og formentlig vil en cykelsti eller cykelbane kræve, at nogle lodsejere må afgive jord.

- Det er jo ærgerligt, at vi ikke har tænkt det sammen med det gravearbejde, som Gudenådalens Energiselskab i øjeblikket er i gang med på strækningen i forbindelse med, at der skal føres fjernvarmerør fra Ulstrup til Bjerringbro, så kunne vi have lavet det samtidigt, men så hurtigt går det ikke i det kommunale system, siger Nørgaard.

Kommunegrænsen mellem Viborg og Favrskov Kommuner ligger hvor stien går ned til Kjællinghølbroen, og derfor er det Viborg Kommune, som skal betale for noget af en eventuel cykelsti.

- Jeg har allerede luftet ideen for Viborg Kommunes borgmester, Ulrik Wilbek (V), og han er positiv overfor ideen, lyder det optimistisk fra Flemming Nørgaard.

Annonce

Mange ønsker

Viborg-borgmesteren er dog forbeholden over for et samarbejde om anlæg af cykelsti.

- Vi er jo ikke gået i gang med budgetforhandlingerne endnu, og cykelstierne hører under teknisk udvalg. Det kan sagtens være hensigtsmæssigt at etablere en cykelsti der, men vi har jo mange steder, hvor der ønskes cykelstier. Og det kommer jo også an på, hvor lang strækningen er, og hvad det koster, siger Ulrik Wilbek.

Venstre i Favrskov forventer, at det er nødvendigt med anlægsinvesteringer for cirka 120 millioner kroner i Favrskov Kommune næste år. Når byrådet 22. august tager hul på forhandlingerne om næste års budget vil partiet prioritere en udbygning af aktiviteterne i kommunens sundhedscentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce