Annonce
Bjerringbro Avis

100 års jubilæum: Fra to ristede til et menukort med både salat og burgere

Dorthe Bejer (th) har drevet Sønderbro Pølsevogn i 34 år, hvor hun arbejder tæt sammen med svigerdatteren Camilla Bejer. Foto: Morten Pedersen
Dorthe Bejer har drevet Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro i 34 år.
Annonce

Bjerringbro: To ristede med det hele. Sådan har en typisk bestilling ved pølsevognen lydt i mange år. Men nu om dage byder pølsevognen både på grillkyllinger, burgere, flæskestegssandwich og naturligvis pølser, og det gælder også Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro.

I øjeblikket er der dog ikke særlig mange kunder i pølsevognen på Sønderbro, idet corona-krisen holder folk hjemme.

- Vi kan tydeligt mærke, at mange mennesker arbejder hjemme og ikke lige kommer forbi og spiser frokosten her. Andre kommer slet ikke ud af frygt for at blive smittet med corona, siger ejeren af Sønderbro Pølsevogn Dorthe Bejer.


Vi kan tydeligt mærke, at mange mennesker arbejder hjemme og ikke lige kommer forbi og spiser frokosten her. Andre kommer slet ikke ud af frygt for at blive smittet med corona,

Dorthe Bejer, ejer af Sønderbro Pølsevogn


I snart 35 år har hun drevet pølsevognen på Brogade, og i takt med menukortet udviklede sig, så startede tankstationerne med at sælge pølser og hotdogs, og siden har mange andre butikker også fået det i sortimentet, så der er kamp om kunderne til hurtige måltider.

Sønderbro Pølsevogn har mange faste kunder, altså når man ser bort fra corona-nedlukningerne.

- Det er rigtig svært lige nu, for der er langt mellem kunderne, og vi kan ikke rigtig gøre noget, siger Dorthe Bejer, som har ti ansatte.

Annonce

Flere opfordringer

Det var lidt tilfældigt, at Dorthe Bejer overtog pølsevognen.

- Hele tre gange kom min daværende mand hjem med besked fra den daværende ejer Johannes om, at jeg skulle overtage pølsevognen. Jeg kendte ham ikke, men han havde set mig arbejde i Brocaféen og mente, at jeg var den rette til at overtage hans forretning, som han startede i 1969. Da jeg ikke trivedes med mit job på Grundfos,  sagde jeg ja, fortæller hun, der som ung arbejdede på Låsby Kro.

- Jeg har altid været glad for at være her. Jeg kan godt li' stemningen, her kommer mange mennesker, som man lige snakker med. Da jeg startede, var der også den fordel, at jobbet passede rigtig godt med, at jeg kunne være mere hjemme ved mine børn, mens de var små, fortæller hun, mens medarbejderen Kamilla, som også er Dorthe Bejers svigerdatter, tager imod bestillinger på telefonen.

Corona-krisen betyder færre kunder i Sønderbro Pølsevogn, som Dorthe Bejer har drevet i snart 35 år. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Nej tak til slang

Trofaste gæster ved landets pølsevogne har mange slangord for både pølser, hotdogs og burger, når de bestiller deres frokost ved café fodkoldt eller skinkeskuden, som er et par af slangordene for en pølsevogn. Men det sprog bryder Dorthe Bejer sig ikke om.

- Da en af leverandørerne for nogle år siden opfordrede mig og kolleger over hele landet til at hænge plakater med slangordene op, sagde jeg nej tak. Det er jo mad, det handler om, og det er mad, som der er lagt meget arbejde i, så skal det ikke nedgøres på den måde, lyder det meget bestemt fra Dorthe Bejer.

Selv om det hele ser ret sort ud i øjeblikket, så håber hun, at det vender, og hun på en eller anden måde kan markere dagen, når hun 15. august kan fejre 35 år som selvstændig i Sønderbro Pølsevogn.

Camilla Bejer har arbejdet i Sønderbro Pølsevogn i 12 år. Hun er uddannet både på kontor og i isenkram, men hun er hver gang vendt tilbage til pølsevognen. Foto: Morten Pedersen
Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce