Annonce
Bjerringbro Avis

1000 vafler på to dage: Vaffelbaroner slog rekord i Bjerringbro

Sådan her så der ud stort set hele weekenden, da Vaffelbaronerne havde stillet an med deres vogn på telt- og kanopladsen. Foto: Eskil Lyngsøe
Isvirksomheden Vaffelbaronerne slog alle rekorder, da den lørdag og søndag i sidste uge besøgte telt- og kanopladsen i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: - Hallo, kan I høre mig derude? Jeg vil bare lige sige, at ventetiden er oppe over tre kvarter. Men vejret er dejligt, og I ser glade ud. Så mon ikke det går.

Sådan lød det op til flere gange fra iværksætter og tidligere Bjerringbro-dreng Nithu Thava, da han og kollegaen Aksel Christensen Silva i sidste weekend besøgte Bjerringbro med Vaffelbaronernes isvogn.

Den røde vogn stod på plænen både lørdag og søndag fra middagstid og helt indtil ud på de sene aftentimer. Og med enorm succes. I løbet af de to dage solgte de to vaffelbaroner intet mindre end knap 1000 såkaldte bubble waffles - og oven i det solgte de også en mildt sagt pæn portion is i bægre.

- Hvor har det været sindssygt overvældende. Lige fra da vi åbnede, var der kø, og der røg 50 liter is over disken på bare fire timer. Vi har slået vores rekord for salg af vafler. Det er så vildt, sagde Nithu Thava dagen derpå.

De to lokale iværksættere, Aksel Christensen Silva (t.v.) og Nithu Thava, fik stort set ikke et øjebliks ro, da de stod bag disken lørdag og søndag.
Annonce

Guddommelige Gudenå

På enkelte tidspunkter hen over weekenden var ventetiden helt oppe på to timer, fortæller Nithu Thava, og selvom det var meningen, at vaffelvognen skulle lukke klokken 21, blev de to ismænd stående indtil 22.30, fordi kunderne blev ved med at komme.

Weekendens vaffelarrangement ved åen var kommet i stand, fordi Vaffelbaronerne havde kontaktet kano- og cykeludlejningsfirmaet Outdoor Bjerringbro, som har telt- og kanopladsen ved åen. Herfra var der kun positive kommentarer til den voldsomme vaffelinteresse.

- Da de her dygtige og innovative Bjerringbro-drenge ringede og spurgte, om de måtte sætte det op hernede ved telt- og kanopladsen, syntes vi, at det var en super idé, og vi ville elske, at der kom noget liv herned - og frem for alt noget liv, som ikke var fadølsbaseret, siger Jeppe Bo Nielsen fra Outdoor Bjerringbro, som var glad for, at så mange støttede op om initiativet.

- Det viser jo bare, at der er et mega potentiale, og det trænger til, at der allerede næste år skal skub i projektet ved den guddommelige Gudenå, der flyder ned midt gennem vores by. Og det kan kun gå for langsomt, siger han og henviser til helhedsplanen for Bjerringbro, som blev endeligt vedtaget i februar.

Annonce

Ekstra mand og jern

Is- og vaffelvirksomheden Vaffelbaronerne lover, at den vil komme tilbage til Bjerringbro med sin vogn, og de lokale iværksættere er heller ikke afvisende for at åbne noget mere permanent, hvis muligheden byder sig.

- På et eller andet tidspunkt skal vi da have en Vaffelbaronerne-butik, og jeg synes også, at sådan noget kunne mangle i Bjerringbro. Det er ikke utænkeligt. Men vi kan love, at vi med sikkerhed kommer tilbage, siger Nithu Thava.

Her på den anden side af den hektiske weekend ærgrer den lokale vaffelbaron sig over, at skulle lade folk stå i kø så længe - og så dog:

- Ventetiden gjorde alligevel også, at der samlede sig en masse mennesker. Og folk i Bjerringbro kender jo hinanden på kryds og tværs, og derfor kunne vi se, at folk bare sad og hyggede sig. Det er fantastisk, at vi har kunnet skabe det. Men næste gang tager vi lige en ekstra mand og et ekstra vaffeljern med, siger Nithu Thava.

Det lune vejr var helt sikkert med til at trække mange folk til den grønne plads ved Gudenåen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce