Annonce
Bjerringbro Avis

101 kunstnere - to af dem er fra Bjerringbro

De to kunstnere, Rikke Bech og Suzanna Lastrina kan glæde sig over at de begge er blevet taget med i Tom Jørgensens seneste bog om: 101 kunstnere. Foto: Christine Krüger Hansen
To dygtige Bjerringbro-kunstnere har fundet vej ind i kunstanmelder og redaktør, Tom Jørgensen bog: 101 kunstnere, og det fejrer de med en udstilling.
Annonce

Bjerringbro: Man oplever nogle gange de sjoveste sammenfald - hvor man ofte tænker - "det var dog godt kattens".

Sådan en oplevelse har Suzanne Lastrina og Rikke Bech været ude for, og det måtte de simpelthen fejre. Hvad det går ud på følger senere.

Først skal du høre om denne særlige bog, der hedder 101 kunstnere. Den er skrevet af kunstanmelder ved Jyllands-Posten samt redaktør på Kunstavisen, Tom Jørgensen, og bogen er netop udkommet for 11. gang.

Bogen er et forsøg på at give læseren en oplevelse af den mangfoldighed, der stadig findes i kunsten også hos de mange kunstnere, der måske ikke helt har opnået den anerkendelse, som andre mere kendte kunstnere har, først og fremmest fordi de endnu ikke er "blevet opdaget".

Det forsøger Tom Jørgensen at råde bod på, og i denne udgave har han for første gang udvalgt to Bjerringbro-kunstnere.

Og det er netop her, at sammenfaldet kommer ind i billedet, for de to kunstnere er nemlig Suzanna Lastrina og Rikke Bech - der hver, uden at vide det om den anden, har fået et opslag i bogen.

- Det er ganske spøjst, at det lige er os to, der er blevet udvalgt. Vi har kendt hinanden i 35 år, fordi Rikke er veninde med min datter, og derfor kom i vores hjem igennem en lang årrække, fortæller Suzanna Lastrina.

- Jeg har fulgt med i Suzannas karriere som kunstner, og vi har da tit talt om kunst, ja vi har sågar udstillet sammen, men det er et sjovt sammenfald. Derfor besluttede vi da også, at det skulle fejres, siger Rikke Bech, der altid har tegnet, men først for tre år siden fandt tiden til at begynde at male for alvor.

Fejringen af, at de to Bjerringbro-kvinder, der ellers er så forskellige i de deres kunstneriske udtryk, begge nævnes i bogen bliver en udstilling i den gamle kirkesal på Sønderbro lørdag og søndag den 16. og 17. november.

- Jeg har fulgt med i Suzannas karriere som kunstner, og vi har da tit talt om kunst, ja vi har sågar udstillet sammen, men det er et sjovt sammenfald, og derfor besluttede vi da også, at det skulle fejres

Rikke Bech, kunstner

Annonce

Anerkendelse

For Suzanna Lastrina er det langt fra nogen ny oplevelse. Hun har været udøvende kunstner i mere end 35 år og har udstillet rundt omkring i verdenen, mens Rikke Bech er mere ny i branchen. Det er dog ikke hendes første udstilling, hvilket også er en af årsagerne til, at Tom Jørgensen har fået øjnene op for hende.

I sin nye bog skriver han om Rikke Bech:

- På de sociale medier ynder vi at fremstille os selv iscenesatte og redigerede: evigt smilende og lykkelige med smukke børn, smukke ægtefæller og smukke venner i en sommer uden ende og med en krop, hvor alle ikke-smukke ting er photoshoppet væk. I sine malerier piller Rikke Bech alt dette væk og viser os, hvordan vi virkelig er: bredbagede, strækmærkede, appelsinhudede, rynkede, trætte, irriterede og sårbare. Hun gør det ikke i væmmelse over mennesket som art. Mere som en venlig advarsel og med en dyb sympati for alle os, som gør vores bedste, men som ikke altid lykkes. I modsætning hertil maler Rikke Bech dyr som væsener, der hviler i sig selv, uden præstationsangst og unødvendige tanker om, hvordan andre ser på os.

- Jeg kendte ikke til Tom Jørgensens bog, inden jeg blev kontaktet af ham, men jeg er naturligvis rigtig glad for at blive spurgt. Det er absolut en anerkendelse af min kunst, og så er det også en stor hjælp i forhold til salg og videre opmærksomhed, forklarer Rikke Bech.

For Suzanna Lastrina er den efterfølgende udstilling også en mulighed for at vise omverdenen, at hendes kunst er under udvikling.

- Jeg har jo længe lavet disse collager, som er blevet formidlet via Carré D'Artistes, men jeg kan mærke, at nu vil jeg gerne noget andet. Jeg er derfor begyndt at male på lærred, hvilket er en helt ny kreativ proces for mig, siger hun og smiler glad.

De to kvinder har, trods stor aldersforskel kendt hinanden i godt 35 år. Ingen af dem vidste dog, at den anden også var blevet skrevet om i samme bog.
Det er 11. gang at bogen udkommer. Anmeldelsen af de to kunstnere i Bjerirngbro har ansporet til en lokaludstilling i kirkesalen på Sønderbro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce