Annonce
Bjerringbro Avis

12 nye pladser hos A-klasser på Egeskovskolen

Da afdelingen med A-Klasserne på Egeskovskolen åbnede i februar 2020, var Søren blandt de nye elever. Til august bliver der plads til 12 ekstra elever på Bjerringbro-skolen. Arkivfoto: Hanne Bliksted

Bjerringbro: Viborg Kommune forventer, at der allerede fra august 2021 mangler pladser og undervisningskapacitet til elever med autisme, og derfor blev det på økonomi- og erhvervsudvalget onsdag godkendt, at A-klasserne på Egeskovskolen udvides med 12 pladser, så der i alt bliver plads til 36 elever fra skoleåret 2021/2022.

Det er ikke gratis at udvide A-klasserne på Egeskovskolen, og derfor blev der samtidig på mødet sagt ja til en anlægsudgiftsbevilling på 2,4 millioner kroner.

- Pengene er taget fra et rådighedsbeløb, der oprindeligt var tildelt Ny Rosenvænget Skole, men på grund af en ændring i byggeprocessen der, overføres de ubrugte midler nu til Egeskovskolen, fortæller medlem af økonomi- og erhvervsudvalget, Niels Dueholm (S), der er glad for, at man kan finde så gode faciliteter til det stigende antal autister, der er i kommunen.

Med oprettelsen af 12 ekstra pladser nedlægges et musiklokale som omdannes til klasselokale, samtidig med at der også bygges flere toiletter.

I februar var det et år siden, at A-klasserne på Egeskovskolen  kunne fejre ét års jubilæum i egne lokaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce