Annonce
Bjerringbro Avis

2000 opkald på en dag: Lokale læger vaccinerer både aften og weekend

Apoteker i Bjerringbro, Lene Just Jørgensen står klar til at vaccinere borgere straks Region Midtjylland indgår en aftale med apotekerforeningen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Der er rift om vaccinationstilbud hos de lokale lægehuse. Apoteket står klar til at hjælpe, når regionen giver grønt lys.

Bjerringbro: For godt en uge siden fik praktiserende læger mulighed for at vaccinere imod covid-19. Det har de to lægehuse i Bjerringbro sagt ja til, og det har givet stor travlhed.

Hos Lægerne Klinikgården betød det mandag 13. december 2000 opkald  - hvoraf en meget stor del var i forbindelse med tidsbestilling til vaccination.

- Vi fornemmer, at folk er rigtig glade for at få et lokalt tilbud, siger læge på Klinikgården, Poul Olesen.

Annonce

Vaccinationerne foregår udenfor normal åbningstid, og det betyder, at lægerne i denne tid har meget lange arbejdsdage.

- Jeg arbejdede selv til klokken 19 onsdag, men det er nødvendigt, for lægehuset er fuldt booket i forvejen, og derfor er det aftener og weekender, at vi vaccinerer, siger Poul Olesen.

Der er fem fastansatte læger samt en række uddannelseslæger, der vaccinerer hos Klinikgården. Torsdag blev 200 borgere vaccineret, og også i weekenden havde lægerne travlt med at vaccinere.

- Det er klart, at vi også bliver betalt for det, men den motiverende faktor her er, at vi er en del af et lokalsamfund, og at vi skal træde til nu, hvor det gælder, siger han.

Apotek er klar

Måske får lægerne og de øvrige vaccinationssteder i regionen snart ekstra hjælp, for der er håb om, at Region Midtjylland får en aftale med apotekerne om, at de også kan vaccinere mod covid-19.

Både Region Hovedstaden og Region Syddanmark har indgået en sådan aftale, og apoteker i Bjerringbro, Lene Just Jørgensen håber på, at der snart indgås en lignede aftale i Region Midtjylland.

Allerede nu oplever det lokale apotek en stor interesse fra kunder, der er af den opfattelse, at muligheden allerede eksisterer.

Det er klart, at vi også bliver betalt for det, men den motiverende faktor her er, at vi er en del af et lokalsamfund, og at vi skal træde til nu, hvor det gælder

Poul Olesen, læge hos Klinikgården i Bjerringbro

- Siden mandag 13. december, hvor det i Region Hovedstaden blev en mulighed, er vi nærmest blevet bestormet af borgere, der ønsker at blive vaccineret, siger Lene Just Jørgensen.

Hun synes, det er en rigtig god idé at lade apotekerne hjælpe med vaccinationen.

- For det første er det en kæmpe cadeau til os, at vi får lov til at hjælpe til med at løfte sådan en vigtig samfundsopgave. Samtidig er det rigtig fornuftigt, fordi vi på apotekerne allerede har rutinen i at vaccinere eksempelvis mod influenza og lungebetændelse, siger Lene Just Jørgensen, der også ejer og driver apoteket i Hammel.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce