Annonce
Bjerringbro Avis

25 år som dyrlæge i Bjerringbro

Dyrlæge Jacob Daasbjerg som de fleste af hans patienter og kunder kender ham. Glad, venlig og med brillern ei panden. Foto: Morten Dueholm

Bjerringbro-dyrlæge Jacob Daasbjerg har i løbet af sine 25 år i branchen virkelig sat sit aftryk indenfor knoglekirugi, hvor han har overført operationsteknikkker fra mennesker til dyr.

Annonce

Bjerringbro: Det lå måske lidt i kortene, at Jacob Daasbjerg skulle være dyrlæge. Hans far var dyrlæge, og allerede som barn fulgte han med ham rundt på gårdbesøg.

- Man kan godt sige, at jeg fik faget serveret med modermælken, men det er alligevel en helt anden tilværelse som dyrlæge, man har i dag i forhold til dengang, hvor min far var det man godt kunne kalde en "Folk og fæ"-dyrlæge, sige Jacob Daasbjerg, der i år kan fejre 25 års jubilæum som dyrlæge i Bjerringbro.

Han ser dog også meget til fok og fæ, men hvad angår fæene, så er det i smådyrskategorien, og folkene er oftest ejere af kæledyr og ikke landmænd, som dengang hans far var dyrlæge.

Der har været dyrlægepraksis i Bjerringbro 125 år, og man kan argumentere for, at den praksis, som blev startet op i 1893 af Sigismund Herløv-Müller, gennem mange led, er gået i arv eller overdraget til Jacob Daasbjerg.

Bjerringbro Dyrehospital står der på skiltet, og det dækkede i mange år over en to-strenget virksomhed med en udkørende del, der tog sig af landdyrene samt en klinik og hospitalsdel, der servicerede smådyrene. I 2016 blev den udkørende del solgt fra til Hammershøj Dyrlæger, og i dag er Bjerringbro Dyrehospital 100 procent specialiseret i hunde, katte og andre smådyr.

- Der er ingen tvivl, om at det er fremtidens teknik, fordi den er ekstrem stærk og overlegen. Dyrene kan eksempelvis gå efter opvågning, og der er sjældent komplikationer

Jacob Daasbjerg, dyrlæge i Bjerringbro
I løbet af sine 25 år som dyrlæge har Jacob Daasbjerg sikret at dyrehspitalet er yderst veludstyret.
Annonce

100 benbrud

Jacob Daasbjerg har to veterinærsygeplejersker ansat, og en stor del af hans dag går med det, han selv kalder standardydelser som vaccinationer og sundhedsundersøgelser.

Men han kan også noget helt særligt og er eksempelvis specialist inden for knoglekirugi, og derfor har han patienter fra store dele af landet.

- Specialiseringen tog fart, da jeg tog en efteruddannelse som fagdyrlæge i hund og kat og siden en to-årig international kirugiuddannelse i avanceret operationsteknik, fortæller den lokale dyrlæge, der i dag arbejder meget med ortopædi og hver uge laver adskillige led-operationer - nogle med kikkert.

Faktisk er han den førende knoglekirug i landet, og han var også den første dyrlæge i Danmark der overførte den vinkelstabile operationsteknik fra mennesker til dyr.

- Der er ingen tvivl, om at det er fremtidens teknik, fordi den er ekstrem stærk og overlegen. Dyrene kan eksempelvis gå efter opvågning, og der er sjældent komplikationer, forklarer Jacob Daasbjerg, der har repareret over 100 benbrud med disse specielle plader og skruer.

Annonce

Flyden kvælstof

Det er specialiseringen og muligheden for at få afløb for sine tendenser indenfor dyrlægefaget, der er drivværket for Jacob Daasbjerg, og i løbet af de 25 år hvor han har været dyrlæge, har han også formået at oprette flere nicher i dyrehospitalet.

- Reproduktion er også et spændende og opprioriteret område, og her i Bjerringbro har jeg oprettet en fertilitetsklinik med tilkoblet sædbank. Her vurderes sædkvalitet, og med kikkert foretager vi frostsædsinseminering, som skal være meget præcis, fortæller Jacob Daasbjerg.

I en sidebygning har Jacob Daasbjerg adskillige beholdere med flydende kvælstof, som har en temperatur på minus 196 grader. Her opbevares sæden, og det er ofte sæd, der kommer fra populære avlshunde, der ikke lever mere eller hunde fra andre steder i verden.

- Der er ingen begrænsninger. Sæden kan postes rundt i hele verden. Senest modtog jeg sæd fra Stockholm - fra en særlig præmieret hund, der levede i halvfemserne, fortæller Jacob Daasbjerg.

Det dobbelte jubilæum, der altså også omfatter en markering af, at Bjerringbro har haft en dyrlægepraksis i 125 år, fejrer Jacob Daasbjerg med en masse gode tilbud i sin butik, der sælger dyrefoder samt tilbehør. Man kan således få 25 procent rabat på alt foder samt en værdikupon på 125 kroner ved næste køb af foder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce