Annonce
Bjerringbro Avis

65 gode år sammen i huset og haven i Bjerringbro

Bendte og Oskar Andersen kan den 14. juli fejre krondiamantbryllup. Foto: Jens Ingolf
Bendte og Oskar Andersen mødte hinanden på Sophienlund ved Ulstrup. Da de blev gift, flyttede de ind i huset på Lærkevej i Bjerringbro og har boet her lige siden. Onsdag den 14. juli har de krondiamantbryllup.

Bjerringbro: Bendte og Oskar Andersen, Lærkevej 14, Bjerringbro, kan onsdag den 14. juli fejre deres 65-års bryllupsdag – krondiamantbryllup. Bendte, der er 85 år, er født og opvokset i København. Da hun var konfirmeret arbejdede hun nogle år som tjenestepige i huset og kom via noget bekendtskab i familien til Sophienlund ved Ulstrup.

Oskar er 89 år og er født og opvokset i Sahl ved Bjerringbro. Han gik både i den gamle og den nye Sahl Skole. Som ung arbejdede han som tjenestekarl på gårdene på egnen. På Sophienlund mødte han Bendte. De blev gift i 1956 og flyttede ind i huset på Lærkevej i Bjerringbro med en stor have til. Her har de boet og levet lige siden.

Arbejdslivet

Allerede som ung i København havde Bendte lært at sy og syede en overgang på fabrik.

– Da jeg kom her til Bjerringbro, syede jeg først på Asani i Viborg. Senere syede jeg både herre- og drengetøj i Silkeborg, og jeg har også arbejdet som hjemmesyerske. Endelig var jeg nogle år på en møbelfabrik i Ans, fortæller hun om sit arbejdsliv.

- Der i tiden efter 2. verdenskrig gik jeg jo rundt for at søge arbejde, som var meget svært at få. Men jeg var så heldig, at jeg fik job på Bjerringbro Svineslagteri som servicemedarbejder. Her var jeg gennem 31 gode år, indtil jeg gik på efterløn som 61-årig, supplerer Oskar om sit erhvervsaktive livsafsnit.

Annonce

Familie og fritid

Bendte og Oskar Andersen har en søn og en svigerdatter, der bor i Sparkær. Der er også et barnebarn i familien. De har altid holdt meget af deres hus og har passet og plejet den store have. De mindes, at der gennem mange år var gode vejfester på Lærkevej. I dag er der så også savnet, da de fleste af naboerne og vennerne fra den gang er borte. Nogle af de gode minder fra egnen er, at de hvert år tog ud til Busbjerg for at plukke bær.

Som pensionister er Bendte og Oskar kommet meget til arrangementer i Oasen i Bjerringbro. Herfra har de været med på utallige busture med De Grå Busser, der har kørt rundt i Europa.

– Vi fik altid en fyrstelig behandling, og i dag har vi stadig vores albums med flotte billeder fra de mange oplevelser, fortæller de.

Livet har dog ikke alene været en dans på roser. Bendte er tre gange opereret for diskusprolaps i ryggen, og har døjet med smerter. Oskar har haft stærke smerter gennem sygdommen ”helvedes ild” og må leve med en bestandig ilttilførsel for at kunne trække vejret.


Der i tiden efter 2. verdenskrig gik jeg jo rundt for at søge arbejde, som var meget svært at få. Men jeg var så heldig, at jeg fik job på Bjerringbro Svineslagteri som servicemedarbejder

Oskar Andersen, Lærkevej i Bjerringbro


– Men vi er glade for, at vi fortsat har hinanden og vores dejlige plet her i Bjerringbro, som altid har været en god by at bo og leve i. Vi klarer os selv i hverdagen, og vi glæder os til at fejre vores 65-års bryllupsdag sammen med vores nærmeste familie, siger krondiamantparret med glad forventning i stemmen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Annonce