Annonce
Bjerringbro Avis

71-årig butik lukker: Gammel og elsket butik lukker og slukker

Kirsten Elsborg, har i 27 år drevet Elsborg Lædrevarer. Nu lukker hun forretningen og ser frem til lidt mere fritid. Foto: Christine Krüger Hansen
Det handler om, at jeg skal prøve at have fri. Sådan siger Kirsten Elsborg, der har besluttet at lukke sin forretning – Elsborg Lædervarer i gågaden.

Bjerringbro: - Vi lukker butikken og starter ophørsudsalg den 5. maj. Det fortæller Kirsten Elsborg og hendes mand Steffen Laursen, der i 27 år har drevet den fine læderforretning i Storegade.

Forretningen har være i familien Elsborgs ejerskab i 71 år, så det er en noget overraskende og for byen trist udmelding, men ifølge Kirsten Elsborg er det ikke nogen ny eller forhastet beslutning.

- Nej, det ikke nogen ny beslutning, for jeg har altid sagt, at når jeg fylder 60 år, skal jeg kun have ét job, siger hun der også har et fuldtidsjob hos Grundfos Holding A/S som PA i Service & Solutions.

I mange år har hun delt sin tid mellem Grundfos og Elsborg Lædervarer, hvor hun altid har været at finde i forretningen om lørdagen.

Kirsten Elsborg overtog forretningen efter sin far. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen

- Det er en skillelinje. For hvornår stopper man, hvornår er nok nok. Jeg har aldrig kunnet tage beslutningen, om det skulle være Grundfos eller Elsborg Lædervarer. Derfor har jeg altid sagt, at når jeg blev 60 år, skulle jeg kun have et job.

Beslutningen har intet med penge at gøre, for det har ifølge Steffen Laursen, der hjælper til med bogføring samt en lang række praktiske opgaver, ved siden af sit arbejde i Spar Nord, aldrig gået bedre i butikken.

- Corona har betydet, at internethandlen er steget, men samtidig har det også betydet, at arbejdet med butikken er 24-syv, siger Steffen Laursen og fortsætter:

- Når Kirsten kommer hjem, så er der kommet en ny kasse med varer, der skal håndteres. Der skal tages billeder, varelageret skal reguleres, varer skal ekspederes, og hver søndag er vi inde og ekspedere pakker. Vi kan gå fra butikken klokken tre om lørdagen, og søndag klokken 13 er vi derinde igen og pakke pakker, siger Steffen Laursen, der også lige er fyldt 60 år.

Mig der tager beslutningen

- Det er mig, der har taget beslutningen. Det er hverken corona eller andre udefra kommende omstændigheder, der har spillet ind, siger Kirsten Elsborg.

Hun og Steffen er lidt ærgerlige over, at beslutningen falder sammen med corona-tiden, for de tænker, at der er en vis risiko for, at folk tror, at butikken lukker på grund af corona.

- Men folk må selvfølgelig tænke, hvad de vil. Men der er ingen tvivl om, at corona får én til at tænke over nogle ting, og havde vi været 40 år, så havde vi nok beholdt forretningen, men re-tænkt konceptet med kortere åbningstid, men det er en hel anden snak, siger Kirsten Elsborg, der mener, at butiksindehavere i fremtiden skal have en anden profil, hvor de satser meget mere på it og sociale medier.


Det er en skillelinje. For hvornår stopper man, hvornår er nok nok. Jeg har aldrig kunnet tage beslutningen, om det skulle være Grundfos eller Elsborg Lædervare

Kirsten Elsborg, indehaver af Elsborg Lædervarer


For hende og hendes mand drejer det sig om at få frigivet noget tid til sig selv og familien.

Annonce

Tid til børnebørn

- Det handler om, at jeg skal prøve at have fri i weekenden. Vi går ikke på pension - vi går bare på normal tid. Nu får jeg også seks ugers ferie om året, siger Kirsten Elsborg, der har fire børnebørn og et femte på vej.

- Som det er nu, er vi desværre ofte nødt til at sige nej, når der bliver spurgt, om vi vil passe et af børnebørnene, siger Steffen Laursen.

For at understrege, at det ikke er nogen hovsa-beslutning, fortæller Kirsten Elsborg, at hun allerede allerede i august gav sine medarbejdere beskeden om lukningen af butikken.

Heldigvis har Mette Brynningsen, der har været i butikken i 17 år, allerede fået nyt job, mens Lena Rasmussen vælger at blive perioden ud og lukker forretningen sammen med Kirsten Elsborg. Sidste åbningsdag er fredag den 28. maj.

Vi er meget glade for, at både Mette og Lena har været super loyale og holdt vores beslutning helt tæt sammen med os, siger Kirsten Elsborg.

- Det gør ikke ondt på mig. Det er bare sådan det er, siger Kirsten Elsborg, der håber på, at der kommer nogle andre, som vil drive en forretning i lokalet med den fine gågadeplacering.

Både hun og Steffen er åbne over for at leje butikslokalet ud, men vil også gerne sælge hele ejendommen, der foruden butikken også består af to almindelige lejligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Bjerringbro Avis

Valgt ind i bestyrelse

Annonce