Annonce
Bjerringbro Avis

And the Oscar goes to...

Ellen Sevelsted snuppede andenpladsen, da Bjerringbro Kunstforeningen søndag eftermiddag delte priser ud i forbindelse med 2019-udgaven af Bjerringbro Udstillingen. Formanden for foreningen Diana Thomsen (t.v.) stod for uddelingen. Foto: Morten Pedersen.
Søndag eftermiddag uddelte Bjerringbro Kunstforening tre priser ved den åbne censurerede udstilling, der kan ses i Gudenåhuset frem til den 20. december.
Annonce

Bjerringbro: Den ungarske komponist Bela Bartok sagde angiveligt engang således:

"Konkurrencer er for heste, ikke for kunstnere".

Så det faktum, at Bjerringbro Kunstforening søndag eftermiddag i Gudenåhuset uddelte tre priser som led i den tilbagevendende censurerede udstilling, skal altså ikke tages som udtryk for, at der er tale om en konkurrence mere som en anerkendelse af kunstens væren.

70 kunsterne havde i alt sendt 240 værker ind til censorene. De valgte 68 værker ud skabt af 39 kunstnere, og så var der altså lige tre priser til de kunstnere, som censorerne fandt skilte sig lidt ud.

Alle værker blev præsenteret, da udstillingen åbnede med et stort fremmøde skal tilføjes.

Kom nogle for at høre og møde de to censorer, måtte de imidlertid gå skuffede hjem, for begge havde meldt forfald på grund af sygdom, men den ene censor Bo Gorzelak Pedersen havde været så venlig at sende sin tale til formanden for kunstforeningen Diana Thomsen, som således kunne læse denne op - hvilket hun gjorde - og det er fra denne tale, at citatet i indledningen stammer.

Værkerne var indsendt af folk fra nær og fjern, men lokale havde naturligvis også indsendt prøver på deres kunst.

Eksempelvis nu 77-årige Ellen Sevelsted fra Bjerringbro. Hun snuppede faktisk en 2. pris lige i hælene på Lars Kjeldsen.

Ellen Sevelsted væver sine billeder, og denne særlige kunstart stødte hun første gang på under et kursus tilbage i 1970.

- Jeg er tidligere lærer, og da det kom ind i skolen, at drengene også skulle undervises i håndgerning, kom vi alle på kursus, så vi kunne lære noget om, hvordan man lige fik drenge med på den. Vores underviser gik op i billedvævning, og det var der, det hele startede, sagde en stolt prisvinder.

Nogle år holdt hun dog en pause, men for præcis 30 år siden begyndte hun igen - atter inspireret på et kursus.

- Så har jeg ellers holdt ved siden. Der er så mange, der er trætte af vinteren og de mørke måneder, men det er lige noget, som passer mig. Så fordyber jeg mig i en krog med vævningen, forklarede Ellen Sevelsted.

Hun har tidligere sendt prøver på sine værker ind til udstillingen, og hun er også blev valgt ud flere gange, men i år kom den hidtil største anerkendelse.

Bjerringbro Udstillingen finder sted hvert andet år, så næste gang er altså i 2021.

Næsten alle stole var besat, da udstillingen åbnede.
68 værker af 39 kunstnere kan nu ses i Gudenåhuset frem til 20. december.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce