Annonce
Bjerringbro Avis

Anlægsbro ved åen sænkes

Anløbsbroen er nu færdig anlagt, men skal sænkes. Foto: Christine Krüger Hansen

På opfordring vælger klima- og miljøudvalget nu at dispensere for at anløbsbro i Bjerringbro kan sænkes 30 centimeter

Bjerringbro: Midt i august gik håndværkere i gang med at anlægge Bjerringbros nye kano- og kajakhavn der, formet som en hestesko, tilbyder sejlere på Gudenåen en nem og bekvem måde at lægge til land.

Anlægge er bekostet af Viborg kommune, Bjerringbro Elværksforening samt Friluftsrådet og Naturstyrelsen og er en del af et større projekt, der også omfatter opbygningen af pramdragerstien fra Bjerringbro og ud til Kjællinghølbroen.

Nu står anløbsbroen færdig, men allerede nu lægges der planer for at få ændret på anlægget.

Ifølge Jeppe Bo Nielsen, der driver Outdoor Bjerringbro og har været involveret i hele processen, er anlægsbroen fra starten af behæftet med en større fejl, nemlig at den er bygget for højt:

- Der er ingen tvivl om, at anløbsbroen ved kanopladsen bliver super god, men der har fra undertegnet, brobyggerne og fra mange borger været rejst kritik af, at broen er bygget for højt. Broen ligger 30 centimeter over terræn hvilket skyldes, at embedsmændene den gang ikke ville værre med til at fjerne 3,5 kvadratmeter græstørv, siger Jeppe Bo Nielsen.

Ønsket om at få anlægsbroen sænket har han sendt til de tre lokale politikere, Martin Sanderhoff (A), Nina Hygum (V) og Niels Dueholm (A) og det har givet pote.

- Vi har drøftet det på torsdagens møde hos Klima- og miljøudvalget og der bliver nu sat en dispensationssag i gang, så vi kan få anlægget sænket med de 30 centimeter snarest, fortæller Martin Sanderhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce