Annonce
Bjerringbro Avis

Annemette Tange Callesen går i sin mors fodspor på mere end en måde

 Annemette Tange Callesen er vendt hjem. Hun er ligesom sin mor og far uddannet dyrlæge og nu arbejder hun sammen med sin mor Kathe Rasmussen i Dyreklinikken Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen
Annemette er blevet dyrlæge ligesom sin mor, og nu arbejder de også sammen. Det var dog vigtigt for hende, at der ikke var noget krav om, at hun skulle komme hjem og overtage klinikken.

Bjerringbro: Lageret er blevet flyttet, og der er gjort plads til endnu et konsultationsrum, efter at Annemette Tange Callesen er blevet ansat af sin egen mor, dyrlæge Kathe Rasmussen i Dyreklinikken Bjerringbro.

Det lå i kortene, at Annemette Tange Callesen, ligesom både sin mor og far skulle være dyrlæge, men til gengæld har der aldrig været talt om, at hun nødvendigvis skulle vende hjem til Bjerringbro og indgå i sin mors praksis.

- Jeg kan godt huske, hvornår jeg besluttede mig for, at jeg også skulle være dyrlæge. Jeg var syv år gammel og sad i et hjørne i konsultationsrummet, mens min mor foretog et kejsersnit på en hund. En ad gangen fik jeg de små hundehvalpe i hånden. Da vidste jeg, at jeg ville være dyrlæge, når jeg blev stor, fortæller Annemette Tange Callesen og smiler glad.

Annonce

Siden arbejdede hun målrettet på at blive dyrlæge, hvilket hun også blev i 2013.

- Jeg har aldrig haft en plan B, siger Annemette Tange Callesen, mens hun sammen med sin mor sidder i frokoststuen på klinikken, hvor tre labradorer hunde suser omkring.

Det er medarbejdernes hunde, der får lov til at komme med på arbejde, så der er altid liv og glade dage i klinikken.

Det er også kærligheden til dyr, og muligheden for gøre noget godt for dem og deres ejere, der driver værket og betyder, at Annemette Tange Callesen har valgt livet som familiedyrlæge.

Siden hun blev uddannet, har hun arbejdet hos en tilsvarende dyrlægepraksis i Hørsholm.

Kende sine klienter

- For mig er det den bedste måde at være dyrlæge på. Jeg kan godt lide at kende mine klienter i stedet for at være på et af de store dyrehospitaler, hvor man nok kommer til at lave nogle vildere ting, men man kender ikke sine patienter på samme måde, siger hun, der dog heller ikke klager over faciliteterne hos sin mor.

Det var tilbage i 1989, at Kathe Rasmussen oprettede sig som dyrlæge i Bjerringbro, og i starten lå klinikken på hendes privatadresse på Nørregade.

I 2003 købte hun den gamle købmandsforretning, Det Grønne Hjørne, på hjørnet af Nørregade og Adolfsvej og indrettede det til dyreklinik, og siden er forretningen stille og rolig vokset.

Kathe Rasmussen havde dog aldrig drømt om, at hun ville fylde alle rammerne ud i den gamle købmandsbutik.

- Overhovedet ikke. Jeg syntes der var uendelig med plads, da jeg flyttede ind og jeg i første omgang indrettede mig med en operationsstue og et konsultationsrum, siger hun, der i dag har tre konsultationsrum, et stort venteværelse, et laboratorie, et røntgenrum, et opvågningsrum et lille kontor og et lager, der til gengæld er skrumpet i størrelse.

Foruden sig selv, er der nu to andre dyrlæger i klinikken, Kathes datter Annemette og Marloes Smits-van der Hoeven, der er klinikkens tandspecialist.


Vi har to små børn på et og seks år og boede i en lille lejlighed midt i København, så vi skulle alligevel til at finde noget større, og når man får børn, er det bare rart at være tæt på bedsteforældre

Annemette Tange Callesen, dyrlæge


Laboratoriet er fyldt med tip top udstyr. Udstyr der kan analysere levertal og og nyretal og apparater til at tælle hvide blodlegemer, måle infektionstal og stofskifte.

Der er endnu engang blevet bygget om hos Dyreklinikken Bjerringbro. Her er det det nye opvågningsrum. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det betyder, at vi ikke skal sende så meget ud af huset, og vi i kan måle næsten alt, siger Annemette Tange Callesen og kalder det en opgradering at komme til Bjerringbro-klinikken. Selv har hun fået en scanner ind i sit konsultationsrum, noget hun har specialiseret sig indenfor.

Annonce

Flyttede hjem

- Med en scanner kan jeg undersøge oplagte ting, som hvorvidt hunden drægtig, hvordan ser blæren ud, er der væske i bughulen.  Jeg er ikke specialist, men det giver en fornemmelse af, hvad der foregår, hvilket betyder, at vi ofte hurtigere kan nå frem til en diagnose og en behandling, forklarer Annemette Tange Callesen.

Tanken om at flytte tilbage til Bjerringbro og samtidig arbejde sammen med sin mor hænger sammen med det at have små børn.

Dyreklinikken Bjerringbro

  • Blev oprettet af dyrlæge Kathe Rasmussen i 1989
  • Klinikken lå i starten på privatadressen
  • Flyttede i 2003 ned på hjørnet af Nørregade og Adolfsvej
  • I dag er der tre dyrlæger ansat i klinikken
  • Derudover er der en veterinærsygeplejerske, tre elever og en administrator/blæksprutte ansat
  • Det er fjerde gang, at klinikken udvides og ombygges

- Vi har to små børn på et og seks år og boede i en lille lejlighed midt i København, så vi skulle alligevel til at finde noget større, og når man får børn, er det bare rart at være tæt på bedsteforældre, og da både min mand og jeg kommer fra Bjerringbro, var det naturligt at kigge i den retning, fortæller Annemette Tange Callesen, der dog understreger, at der før hun selv tog beslutningen ikke var planer om, at hun skulle hertil.

- Det har været en mulighed, med det har aldrig været et krav eller en forventning, siger hun og kigger på sin mor hen over bordet.

- Hvis du ikke havde haft plads, så skulle jeg jo ikke have været her, men heldigvis er der både plads og brug for mig, siger hun fortsat.

Det er naturligvis ikke gået kundernes næse forbi, at Kathe Rasmussen har ansat sin egen datter.

- Folk spørger, om jeg skal til at på efterløn,  hvortil jeg svarer, at jeg blot skal til at arbejde under 40 timer om ugen. Det bliver godt, og så er der også tid til at passe børnebørn, siger Kathe Rasmussen med et smil.

Annonce

Stopper ikke

Hun har de sidste år ikke sagt nej til kunder, fordi hun ville sikre et ordentligt kundegrundlag, så hun kunne ansætte endnu en dyrlæge. At det lige blev hendes egen datter, var blot heldigt.

Og det at arbejde sammen  - mor og datter - det er ikke noget problem.

- Det synes jeg i hvert fald ikke. Jeg tror det er fordi, vi begge kan finde ud af, at når vi er på arbejde - så er det det vi gør. Men i forvejen er stemningen på klinikken meget venskabeligt. Og hvis vi er uenige, er det ikke det samme, som at vi er uvenner. Vi kan snakke os frem til det, siger Annemette Tange Callesen.

- Det forlyder dog også fra vores ansatte, at vi er meget ens, supplerer Kathe Rasmussen med et smil.

Det er Annemette enig i.

- Det er også fordi jeg er vokset op her. Jeg startede med at arbejde i klinikken som ung pige, der tog telefonen og solgte foder. Så jeg kender værdierne i klinikken, og så har jeg arbejdet på samme type klinik som denne, siger Annemette Tange Callesen, der ikke har gjort sig så mange tanker om fremtiden.

Det vil sige, at der ikke lige nu er noget generationsskifte på vej.

- Det varer længe før jeg stopper - altså hvis det står til mig, siger Kathe Rasmussen og fortsætter:

- Mit arbejde fylder og betyder meget for mig. Jeg har ikke lyst til, at det ikke skal være en del af mit liv, men det kunne da være sjovt, synes jeg, hvis du fik lyst til at overtage klinikken engang, nok mest fordi jeg ved, hvor glad jeg har været ved at være selvstændig dyrlæge.

For Annemette er det vigtigt, at der lige nu ikke er nogen forventninger om, at hun skal overtage dyrlægepraksissen.

- Det er meget rart, at det er mig, der skal sige til, ligesom det også var vigtigt for mig, at det ikke var noget krav, at jeg skulle komme hjem og overtage. Det pres har jeg ikke lyst til. Det kan godt være, at det er sådan det bliver, men det skal være fordi, det er det, der føles rigtig og ikke fordi, det er det jeg skal, siger hun.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Annonce