Annonce
Bjerringbro Avis

Annie strikker for at inspirere og hjælpe andre

Annie Hartvig, der også står bag en større strikkegruppe i Bjerringbro, har oprettet sin egen strikkeblog. Pressefoto
Corona gav inspiration og muligheden for at lokal strikkeentusiast startede egen vlog på Youtube.

Bjerringbro: For snart fire år siden startede Annie Hartvig strikkegruppen Bjerringbro strik, en gruppe der mødtes hver onsdag for at strikke og snakke.

Gruppen var en stor succes, og allerede fra starten deltog rigtig mange strikkende kvinder i møderne, der blev holdt i Gudenåhuset.

Men efter et par år måtte Annie sige farvel til Bjerringbro og flyttede med familien til Hammerum ved Herning. Hun fortsatte dog som tovholder for strikkegruppen og kørte også turen fra Hammerum til Bjerringbro hver onsdag.

I disse coronatider har det ikke været muligt at mødes og strikke sammen, så i stedet mødes gruppen virtuelt hver onsdag.

- Det er super at kunne vedligeholde det sociale fællesskab, hjælpe hinanden med strikketøjet og ellers få rørt både snakke- og lattermusklerne, siger Annie Hartvig, der er kendt for at være en dynamo og iværksætter.

Derfor er det ikke overraskende, at Annie Hartvig sideløbende har startet en videoblog eller vlog - som det rettelig hedder - på Youtube.


Det var jo helt nyt at skulle tale til et kamera og se sig selv på et 50 tommer tv bagefter. Folk i mediebranchen har jo hjælp til lys, baggrund og makeup, men her er der kun mig til at klare alle opgaverne

Annie Hartvig, indehaver af strikkeblog


- Vloggen hedder Forever Knitting By Annie, og her lægger jeg små film ud, der er frit tilgængelige og ganske gratis for alle i hele verden, fortæller hun.

Hun har i et par år fulgt andre ”strikke podcastere” på Youtube både danske og udenlandske og har flere gange tænkt, at hun med sin store erfaring også har en masse spændende indenfor strik og garn at byde ind med.

- Corona-tiden og 2021 blev derfor starten på Forever Knitting, og jeg har netop lagt det tredje afsnit ud på Youtube, fortæller Annie Hartvig og fortsætter:

- 287 seere har allerede abonneret på kanalen, og hvert afsnit har haft mere end 1000 visninger. Der er følgere fra både Danmark og udlandet herunder Chile, USA og Italien.

Annonce

Lys, baggrund og makeup

Annie Hartvig har købt en ny telefon og et stativ for at kunne komme i gang.

- Så købte jeg en notesbog, så jeg kan skrive drejebog over hvert afsnit. Der blev søgt tilladelse til at bruge det musik, jeg ønskede, blandt andet Sarai fra Moonjam, som Morten Kærså så venligt gav mig lov til at anvende som intro musik.

Alligevel skulle der tre forsøg til, før det første afsnit var i kassen.

- Det var jo helt nyt at skulle tale til et kamera og se sig selv på et 50 tommer tv bagefter. Folk i mediebranchen har jo hjælp til lys, baggrund og makeup,  men her er der kun mig til at klare alle opgaverne, siger forklarer Annie Hartvig.

Hun har dog fået god hjælp af sin mand og især sin 17-årige søn, Stefan, der har trådt til som teknisk chef, når råfilmen skal klippes sammen med musik og tekst.

- Det har fra starten af været min tanke, at Forever Knitting skulle kunne tre ting, nemlig underholde, give viden og inspirere. Videobloggen er min ”legeplads”, og det skal være lysten, der driver værket. Der ligger faktisk ret meget arbejde i at lave en god halv times udsendelse. Men når jeg så modtager en masse søde kommentarer fra folk derude, så er det jo alle timerne værd, siger Annie Hartvig, der glæder sig over at kunne dele sin store passion med andre strikkere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce