Annonce
Bjerringbro Avis

Ansvarsbevidste politikere søges

Bag projektet ”Ud i det blå med projekt Nørreå” står en stor gruppe lokale borgere. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Læserbrev: Ansvarsbevidste politikere søges - med mod på at støtte op om landdistriktet i den syd østlige del af Viborg Kommune.
Tør I støtte op om et stort projekt, der giver mulighed for fremtidens sportsaktiviteter på kanten af kommunen? Ja, familier fra to andre kommuner får også glæde af faciliteterne og ja, aktiviteterne foregår på tværs af Nørreå og på
tværs af tre kommunegrænser.

Projektets navn er ”Ud i det blå med projekt Nørreå”.
Er det farligt at støtte op om et projekt, der forsøger at bryde grænser, eller er det nytænkende og nyskabende og en tvingende nødvendighed for at få et Danmark i bedre balance?
Vi har været rundt ved erhvervsvirksomheder og foreninger i Tindbæk, Lee, Hjorthede, Hammershøj, Ålum, Vester Velling og Løvskal for at høre deres mening om projektet ”Ud i det blå med projekt Nørreå” som Team Nørreå har udviklet i området ved institutionerne i Skjern i samarbejde med DGI.
Tro det eller ej, der er masser af arbejdspladser herude. Ja arbejdspladser, der gennem coronakrisen har holdt hjulene i gang. Hvad skulle vi dog have gjort uden den store produktion af blandet andet fødevarer, der har sikret mad på
bordet til alle danske og udenlandske køkkener.
Herude kender vi ingen grænser, vi arbejder hver dag for at nedbryde dem. Her bor 3420 personer fordelt med 2147 i Viborg Kommune, 903 i Randers Kommune og 370 i Favrskov kommune. Antallet af indbyggere viser klart behovet for et samlingspunkt for lokale fritidsinteresser. Projektet ”Ud i det blå med projekt Nørreå” er oplagt til at blive dette samlingspunkt for fremtidens nye muligheder. Der er langt til blandt andet faciliteter for springgymnastik og kanosejlads så til disse aktiviteter dækker området et meget stort opland.
Har du som politiker mod på at hjælpe os med at få vores projekt gennem byrådet med et positivt resultat? - Så er jeg sikker på, at der er mange vælgere herude, der vil tænke på jer også efter kommunevalget.
Projektet ”Ud i det blå med Nørreå” falder helt klart ind under pejlemærkerne for Løvskals udviklingsplan, som borgerne har udarbejdet i samarbejde med Viborg Kommune. Planen er tidligere godkendt af Viborg Byråd. I planen
lægger vi vægt på det gode samarbejde, vi har med vores nabolandsbyer. Et samarbejde der rækker ind over tre kommunegrænser og samler sig fysisk i Skjern.
40 virksomheder og foreninger vil med glæde give os deres fulde opbakning.
Ja, vi mødte en holdning, når vi forlod dem og sagde ”tusinde tak for hjælpen”. Så sagde de ”Det er os, der takker”.
Sundhedsstyrelsen har bevågenhed på unges alkoholforbrug, og hvordan vi får ændret alkoholkulturen. Dette projekt lægger op til positive aktiviteter for de unge fra både Hammershøj, Bjerringbro og alle vores andre små landsbyer i området, som grænser op til det spændende projektområde.
Findes der også politikere i Viborg Kommune, der vil sige ”Det er os, der takker” - ”I gør en stor indsats for at få Viborg, Randers og Favrskov kommuner til at hænge sammen”?

I tråd med det nye samarbejde gennem Visit Århus som de tre kommuner alle er medlem af. Og i forlængelse af Landskabsstrategien for Nørreådalen. Et oplagt projekt her midt i Nørreådalen og midt mellem Randers, Viborg og Favrskov kommuner. Sammen er vi stærkere.
Vi ved, at politikerne, i en tid hvor kommunevalget nærmer sig, skal støtte op om egne nærområder. Ansvarsbevidste politikere søges derfor nu - med mod på at støtte op om landdistriktet i den syd østlige del af Viborg Kommune.

Vi siger på forhånd tak.

Lone Frandsen er formand for Løvskal Lokalråd. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Annonce