Annonce
Bjerringbro Avis

Apoteker føler sig ført bag lyset

Apoteker i Bjerringbro,  Lene Just Jørgensen havde regnet med, at hun skulle i gang med at vaccinere borgere allerede i sidste uge. Arkifoto: Morten Pedersen
Lokal apoteker forventede at skulle vaccinere borgere med covid-19 vaccination allerede i sidste uge, men Region Midt sprang fra aftale i 11. time.

Bjerringbro: Alt var klart hos Bjerringbro Apotek mandag morgen inden jul til at tage i mod de første borgere, der ønskede at få en vaccine mod covid-19, da Region Midtjylland i 11. time valgt at springe fra den aftale man ellers, på nær det sidste punktum, havde indgået med apotekerforeningen, APOVAC.

Det fortæller en ærgerlig Lene Just Jørgensen, der driver apotekerne i både Bjerringbro og Hammel.

Hun har arbejdet på at få uddannet sit personale som vaccinatører og var af den klare overbevisning, at apotekerne i Region Midtjylland allerede i denne uge ville få grønt lys til at kunne tilbyde borgerne vaccination på det lokale apotek.

Annonce

- Vi har været klar fra mandag morgen. Jeg har uddannet otte vaccinatører samt oprettet et særligt booking-system - og derfor bliver jeg da mega-ærgerlig, når Region Midtjylland vælger at trække sig fra aftalen i sidste øjeblik, siger Lene Just Jørgensen.

Hun har fået at vide, at aftalen aflyst, fordi regionen mener, at de selv har nok kapacitet i deres vaccinationscentre samtidig med, at en lang række lægehuse også tilbyder vaccination.

Faldende efterspørgsel

- Men vi får stadig rigtig mange henvendelser  fra borgere der gerne vil vaccineres på apoteket - faktisk adskillige hver time, siger Lene Just Jørgensen.

Hun er godt klar over, at lægerne måske tager lidt af presset, men påpeger at i Hammel er der ikke nogen læger, der har sagt ja til at vaccinere.

Region Midtjylland oplyser, at regionen ganske rigtigt har indgået aftale med APOVAC vedrørende tilbud om covid-19 vaccination på de private apoteker i Region Midtjylland.

- Det er dog samtidig aftalt med APOVAC, at aftalen først igangsættes på et tidspunkt i det nye år, da vi her op til jul oplever en faldende efterspørgsel på vaccination med mange ledige tider i vores vaccinationscentre. Er vaccinerne bredt ud til mange vaccinationssteder med få vaccinationer er der større risiko for spild, hvilket vi i regionen naturligvis gerne vil undgå, oplyser man hos regionen.

Vi har været klar fra mandag morgen. Jeg har uddannet otte vaccinatører samt oprettet et særligt booking-system - og derfor bliver jeg da mega-ærgerlig, når Region Midtjylland vælger at trække sig fra aftalen i sidste øjeblik

Lene Just Jørgensen, apoteker i Bjerringbro og Hammel
Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce