Annonce
Bjerringbro Avis

Arkitekter, byforum og politikere er i arbejdstøjet: helhedsplanen er på vej

Bychef Lars Christiansen opfordrer til, at borgerne kommer til de tre borgermøder, som ligger til grund for den kommende helhedsplan. Arkivfoto: Julie Goul Svendsen.

Der har været talt meget helhedsplan siden valget i november, men nu sættes slutspurten ind, for helhedsplanen for Bjerringbro skal formes i løbet af efteråret, og borgerne skal være med.

Bjerringbro: Kommunalvalgkampen satte et enormt fokus på Bjerringbro og udviklingen - eller mangel på samme - i kommunens anden største by. Valget, der blev afviklet i november, kastede en venstre-borgmester af sig, og Ulrik Wilbek var efter valget fortsat klar i spyttet, når han omtalte udviklingen i Bjerringbro: Der skulle ske noget drastisk.

På et byrådsmøde i februar godkendte man således en helhedsplan for udviklingen i Bjerringbro og bevilgede 500.000 kroner til konsulentbistand i forbindelse med udarbejdelse af planen.

Helhedsplanen er en del af byrådets konstitueringsaftale for 2018-2021, og foruden godkendelsen, processen og grundlaget for planen, blev det også besluttet at nedsætte et Bjerringbroråd. Her fik repræsentanter fra byrådet, Bjerringbro Byforum og andre centrale aktører plads.

Så langt så godt. Nu viser kalenderen august. Foråret kom og gik, sommeren er i høj grad over os, men helhedsplanen har ikke siden februar været på dagsordenen. Bjerringbrorådet har haft det første møde, det udløste valget af en følgegruppe, som også har haft et indledende møde, hvorpå endnu en plan blev lagt; nemlig planen for en række borgermøder.

Tre borgermøder for at være præcis, og de skal udgøre processen for den nye helhedsplan.

Jeg er klar over, at vi har ventet og ventet og ventet. Men nu løber vi. Nu skal der arbejdes. Det lyder muligvis trættende med endnu tre borgermøder, men det er drønhamrende vigtigt, at folk møder op, for det er borgernes mulighed for indflydelse.

Lars Christiansen, Bychef
Annonce

Tid til meninger

Bychef Lars Christiansen kan godt forstå, hvis borgerne savner handling frem for mødeaktivitet, men den kommer nu - og det gælder om at hænge på, opfordrer han.

- Jeg er klar over, at vi har ventet og ventet og ventet. Men nu løber vi. Nu skal der arbejdes. Det lyder muligvis trættende med endnu tre borgermøder, men det er drønhamrende vigtigt, at folk møder op, for det er borgernes mulighed for indflydelse. Det er på de her møder, at stregerne trækkes, og beslutningerne tages, siger Lars Christiansen.

De tre møder har forskelligt fokus. På første møde er man i den nysgerrige og undersøgende fase. Det holdes den 29. august på Nørgaards Højskole og har titlen: Bjerringbro rejser.

På mødet vil der være fokus på inspiration, og denne aften vil den overordnede vision for den kommende helhedsplan blive præsenteret af tegnestuen Labland.

- Byforum har haft det første møde med tegnestuen, og jeg er fuldstændig sikker på, at det bliver en visionær og spændende plan, vi har i vente at få præsenteret på det første borgermøde, siger Lars Christiansen.

Det andet borgermøde er den analyserende og diskuterende fase. Det holdes den 3. oktober på Bjerringbro Gymnasium, og fokus vil være analyse og debat. Der er med andre ord lagt op til, at borgerne dykker ned i de konkrete løsningsforslag for at udvikle dem og drøfte potentialer og udfordringer. Resultatet af møde nummer to tager Labland med sig hjem i arbejdet med at gøre den endelige plan klar.

Det er den dermed på det tredje møde, der er planlagt til den 13. december. Her er fokus den endelig præsentation og fejring af det, der helt konkret bliver byens helhedsplan.

- Det er altså en plan, vi skal arbejde med de næste fem til syv år, så alle, der har en holdning, skal sige noget nu. Det håber jeg virkelig, at borgerne har lyst til at deltage i, siger Lars Christiansen.

Annonce

Mere demokrati

Ud over borgermøderne har bychefen sat sig for, at processen med helhedsplanen skal demokratiseres endnu mere. Derfor sidder han netop i disse dage i møde med Viborg Kommune for at finde løsninger herpå. En af løsningerne er en online indput-station, der træder i kraft ugen efter det første borgermøde, og her kan borgerne komme med indput løbende.

- Og hvorfor skal man så komme til borgermøderne? Det skal man, fordi det er kickoff-møder, og her der sker, lyder spørgsmål og svar fra Lars Christiansen som fortsætter:

- Vi forsøger at finde endnu flere former for borgerinddragelse, så folk føler sig orienteret og inddraget. Om det bliver plancher med tegninger og planer, der hænges op de mest befærdede steder i byen, eller om det bliver en elektronisk løsning med en applikation til telefonen, det ved jeg ikke endnu. Men vi skal sikre, at alle får muligheden for at være med i den her meget vigtige proces, lyder det fra Lars Christiansen forud for møderne med Viborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce