Annonce
Bjerringbro Avis

Børn og voksne idéudviklede på kommende børneskov

I løbet af fredagen blev en del af grundlaget for den kommende børneskov i Bjerringbro lagt. Foto: Eskil Lyngsøe
En af Viborg Kommunes seks børneskove skal ligge i Bøgeskovens bakkede landskab. Derfor havde kommunen og Naturskolen i løbet af fredag inviteret til såkaldt kickoff-workshop.
Annonce

Bjerringbro: I løbet af fredagen var der masser af gang i det skønne naturområde syd for Bøgeskovskolen i Bjerringbro.

Om eftermiddagen duftede det allerede ved skolens parkeringsplads af bålrøg, og dybest inde i skoven drønede børn og deres forældre op og ned ad bakkerne.

Klokken 14, da avisens udsending besøgte skoven, var der ellers særdeles stille i forhold til nogle timer tidligere, fortæller Vibe Winckles, som er leder af Naturskolen. Der var nemlig 354 børn fra skoler og institutioner i hele området på besøg.

Og det gik ikke stille for sig.

- Med udgangspunkt i lykkehjulet skulle de ud og lege sammen i nogle grupper. De skulle bygger huler, trille ned ad bakken, lege bjergbestigere, følge et reb rundt i skoven og meget mere. Og de var jo alle sammen helt vilde med det, fortæller Vibe Winckles, som også er ét af hovederne bag idéen om børneskove.

FAKTA: Børneskove i Viborg Kommune

Viborg: Viborg Naturpark. Parkering over for Vibækvej 37

Bjerringbro: Bøgeskoven. Parkering ved Koldskær 8

Stoholm: Dynamitskoven. Parkering ved Liljevej 41

Frederiks: Lyngsøparken. Parkering ved Solvænget 172

Ørum: Futdalen. Parkering ved Sønderlund 6

Klejtrup: Anemoneskoven. Parkering på Fuglevænget

Annonce

Få folk herud

Det er nok ikke helt tilfældigt, at skov rimer på sjov, men det var faktisk ikke kun for sjov, at kommunen og Naturskolen denne eftermiddag havde inviteret alle og enhver ud i den kommende børneskov.

Dennis Krogsdal Madsen var som sundheds- og forebyggelseskonsulent kommunens officielle repræsentant i Bøgeskoven, og han var med blandt andet for at tale med de fremmødte om, hvordan de bruger skoven, og hvad de havde af ønsker til en kommende børneskov.

- Vi er meget interesserede i at få inputs fra de lokale. Vi vil gerne høre, hvad de tænker om børneskoven, og om hvordan de tænker, den kan anvendes. Vi vil også gerne høre deres input til eventuelle anlæg herude. Ellers er der bare frugt, kaffe og varm kakao, og for os handler det også bare om at få nogle folk herud, som måske ikke har været her før, siger han.

Annonce

Sundhedsfremmende

Idéen om en børneskov handler i høj grad også om at formidle, hvad man kan lave i en skov, lyder det fra sundheds- og forebyggelseskonsulenten.

- Det er ikke sådan, at der bliver anlagt en skovlegeplads herude - det er vores håb, at man som forælder eller barn finder ud af, hvordan man kan bruge den skov, der allerede er her, siger Dennis Krogsdal Madsen.

- At løbe uden for stierne, gå på opdagelse og finde ro og fordybelse. Skoven kan ufatteligt mange ting, og vi ser, at der også er rigtig mange sundhedsfremmende perspektiver ved at være ude i naturen, uanset om man er aktiv eller ej.

Efter den såkaldte kickoff-workshop vil folkene bag børneskoven følge op på de forslag, de har fået, og så vil de på et tidspunkt indkalde til et opfølgende møde med en række lokale aktører. Her vil der blive lagt en plan for børneskoven, og Dennis Krogsdal Madsen forestiller sig, at skoven i det sydlige Bjerringbro tidligst kan blive officielt indviet om et års tid.

Viborg Kommunes sundheds- og forebyggelseskonsulent, Dennis Krogsdal Madsen, var taget i skoven i Bjerringbro for at fortælle om projektet og lytte til de fremmødtes ønsker.
Annonce

Ét ønske

En af dem, der på den forårslune fredagseftermiddag havde fundet vej til skoven, var Lene Kirkegaard Justesen, som havde taget sin datter og hendes veninde med.

- Jeg synes, det er helt perfekt, at der bliver en børneskov her. I forbindelse med mit arbejde har vi længe sukket efter at få noget til at ske herovre i denne del af byen, siger hun, som til daglig arbejder i Bøgeskovens Børnehus og bor på Grævlingehøjen lige syd for skoven.

På grund af sit arbejde havde Lene Kirkegaard Justesen derfor også været på skovtur om formiddagen.

Hun havde især ét ønske med til den gruppe, der i den kommende tid skal finde ud af, hvordan den endelige børneskov skal tage sig ud.

- Personligt synes jeg, det kunne være rigtig dejligt, hvis der kunne komme et sted, hvor man kan sidde i tørlæ - jeg arbejder i udegruppen, og vi er ude fire dage om ugen, så en eller anden hytte eller et madpakkested kunne være rigtig godt, siger hun.

Dette billede blev taget fredag formiddag, da i alt 354 børn fra skoler og institutioner i hele området afprøvede den kommende børneskov. Foto: Vibe Winckles.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce