Annonce
Bjerringbro Avis

Bankmanden er vendt tilbage til Bjerringbro

Ole Lauge Jensen er ny afdelingsdirektør for Sparekassen Kronjylland i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Ole Lauge er ny afdelingsdirektør for Sparekassen Kronjylland i Bjerringbro

Bjerringbro: Selv om Ole Lauge Jensen har været ansat i finanssektoren i snart 40 år, så har han endnu ikke kunnet fejre 25 års jubilæum på en arbejdsplads. Og det sker formentlig heller ikke i hans nye job som filialdirektør for Sparekassen Kronjyllands afdeling i Bjerringbro, hvor han startede 1. april.

Han er netop fyldt 58 år, og som han siger autodidakt i branchen for ud over første del af HD, så har han 'kun' sin bankuddannelse. Alligevel har han været enten souschef eller chef næsten siden, at han blev uddannet i den daværende Københavns Handelsbank i Randers i 1985. Siden fusionerede banken med Danske Bank, og fra 1997 til 2004 var han chef for Danske Bank i Bjerringbro.

I 1997 flyttede han sammen med hustruen Anne Mette og parrets to børn til Bjerringbro. I 2004 skiftede han til Jyske Bank og blev afdelingsdirektør i Bjerringbro, og i efteråret 2014 blev han direktør for bankens afdeling i Kjellerup. I slutningen af 2019 rejste han så til et nyt område, idet han blev chef for i alt fire Jyske Bank-afdelinger, nemlig Hobro, Randers, Grenå og Hammel.

Nu har han så skiftet til en tredje bank, og det nye job er hans tredje chefjob i en bank i Bjerringbro og tilmed med så kort afstand mellem bygningerne, at han fra indgangen til  Sparekassen Kronjylland kan se både Jyske Bank og den bygning på Torvet, hvor Danske Bank havde adresse til midten af 2017.

Kendt ansigt

Med det nye job føler han, at han jobmæssigt er kommet hjem igen. Han er et kendt ansigt i Bjerringbro, ikke mindst i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, hvor hele familien har tilbragt mange timer, idet både datteren Sofie og  sønnen Rasmus har spillet håndbold i mange år, og Ole Lauge har været holdleder, ligesom han ofte har været dirigent til generalforsamlingerne i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

Han glæder sig over, at alle seks medarbejdere i Sparekassen Kronjyllands Bjerringbro-afdeling bor i lokalområdet.

- Selv om mange af vores kunder klarer mange bankopgaver fra deres smartphone eller pc, og de er blevet endnu dygtigere til det i corona-tiden, så er lokalkendskabet stadig vigtigt. Det betyder også noget for kunderne, at bankens medarbejdere er synlige i lokalområdet, og at man kan møde dem i de lokale butikker, siger han.


Selv om mange af vores kunder klarer mange bankopgaver fra deres smartphone eller pc, og de er blevet endnu dygtigere til det i corona-tiden, så er lokalkendskabet stadig vigtigt. Det betyder også noget for kunderne, at bankens medarbejdere er synlige i lokalområdet, og at man kan møde dem i de lokale butikker.

Ole Lauge, afdelingsdirektør for Sparekassen Kronjylland.


Udviklingen i bankverdenen går ligesom i resten af samfundet hurtigt, og Ole Lauge er forsigtig med at spå om, hvorvidt byens  nuværende pengeinstitutter Jyske Bank, Nordea og Sparekassen Kronjylland stadig er her om ti år.

- Det tør jeg ikke spå om, men det håber jeg, for det er sundt med konkurrence, så vi kan oppe os og være oppe på mærkerne, siger han.

Annonce

Golfspillet

Ole Lauges store fritidsinteresse er golf, men han spiller ikke, når det er koldt.  Så selv om han i forbindelse med jobskiftet har haft tre måneders fri, så han han ikke slidt på golfkøllerne men i stedet brugt en del af tiden på at nå målet om at gå 10.000 skridt hver dag. Hvis dagens mål ikke er nået, så sørger han lige for en rask gåtur inden sengetid.

Fritiden bruges blandt andet på de to børn og deres familier. Datteren Sofie, som er lærer i Horsens, har en dreng, og sønnen Rasmus, som spiller håndbold i den ungarske klub Veszprem har to børn.

Nu har Ole Lauge så fået kort vej til arbejde, og han håber, at hans eget og kollegernes lokalkendskab kan være med til at "udvikle forretningen", så banken på sigt får flere kunder. Som flere andre ærgrer han sig over, at der ikke er så mange attraktive byggegrunde til salg i området.

- Mange opgiver at flytte til Bjerringbro, fordi der en lang køretur til jobs i for eksempel Aarhus, men folk skal i stedet tænke på, at husene er billigere her, og at der er et fantastisk idrætsliv og en flot natur samt gode uddannelsesmuligheder, lyder salgstalen fra Ole Lauge.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce