Annonce
Bjerringbro Avis

BIF Gymnastiks gåhold inviterer på gåture hver for sig

BIF Gymnastiks gåturs-instruktører er klar med ny rute i Egeskoven. Her kæmper Birthe Nipgaard Andersen (tv) med at få de små flag i den frosne jord, mens Anna Margrethe Marker ser til. Foto: Hanne Bliksted
Nye ruter i Egeskoven hver torsdag
Annonce

Bjerringbro: Gåture er blevet det helt store hit nu i corona-tiden, hvor der ikke er så meget andet at tage sig til. Gåture er ikke nyt for BIF Gymnastiks gåhold, som i disse dage for syv år siden startede gåture, og nu hver uge samler 50 personer til ture mandag og tirsdag.

På grund af corona'en har turene som meget andet ligget stille siden starten af december, men de tre gåturs-instruktører Anna Margrethe Marker, Birthe Nipgaard Andersen og Tove Bjerring Hansen ligger ikke i dvale. Hver uge sætter de markeringer op til en ny gårute på mellem tre og fem kilometer. Markeringerne hænger fra torsdag til tirsdag med start fra legepladsen for enden af Skovvej i Bjerringbro.

- Da jeg i radioen hørte, at en forening havde sat en gå-rute op i Nationalpark Thy, tænkte jeg, "det kan vi da også gøre i Bjerringbro", ja så ideen er tyvstjålet derfra, fortæller Anna Margrethe Marker, da avisen møder de tre friske kvinder på vej ud for at sætte en ny rute op.


Da jeg i radioen hørte, at en forening havde sat en gå-rute op i Nationalpark Thy, tænkte jeg, "det kan vi da også gøre i Bjerringbro", ja så ideen er tyvstjålet derfra, fortæller

Anna Margrethe Marker, gåturs-instruktør.


Annonce

Detektivarbejde

Det krævede dog  lidt detektivarbejde, før hun og de to andre gåturs-instruktører kunne sætte pinde med små orange flag op i skovbunden i Egeskoven. Skoven er privat og fordelt på omkring 20 ejere, og det kræver tilladelse fra skovens ejere, når en vandrerute skal mærkes af . I sine gemmer fandt Anna Margrethe Marker et kort over skoven med ejernes navne tegnet ind. Med sin sædvanlige energi og gå på mod gik hun i gang med at ringe rundt for at få ejernes tilladelse til at sætte gå turs-markeringer op.

Anna Margrethe Marker (tv) og  Birthe Nipgaard Andersen på vej rundt i Egeskoven for at sætte flag til vandrerute. Foto: Hanne Bliksted

Planen er at opsætte en ny rute på mellem tre og fem kilometer hver torsdag hele februar. Ruten tages ned igen om tirsdagen. Om der også bliver ture i marts afhænger af, hvor længe corona-nedlukningen af samfundet varer.

Anna Margrethe Marker har fået god respons fra folk, som prøvede den første rute, men hun måtte dog skuffe dem, som spurgte om de kunne gå ruten med klapvogn, ligesom kørestole heller ikke kan køre på ruten.

De tre gåturs-instruktører fik i oktober 2020  månedens buket fra DGI Midtjylland, fordi de hver mandag og tirsdag står i spidsen for gåture i Bjerringbro og omegn med start fra Netto på Grønnegade. Turene planlægges tre måneder frem, og instruktørerne sørger for, at nye får en makker på de første ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce