Annonce
Bjerringbro Avis

Bilsalget er flyttet hjem til køber

Bilforhandlerne har det svært. For tiden er deres fysiske forretninger lukket, og derfor kan de ikke vise deres biler frem i showrooms. Det forhindrer dog ikke Toyota Lihn & Boi i at sælge biler. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hos Lihn & Boi kigger de gerne forbi folks hjem, så de kan se og prøvekøre en ny bil.
Annonce

Løvskal: Danskernes lyst til at købe ny bil i 2020 trodsede samfundets månedlange nedlukning. Blot 13 procent faldt det samlede salg af personbiler i corona-året. Meget tæt på 200.000 nye personbiler fik nummerplade på i 2020. Og det  skal ses i forhold til, at 2019 blev den største bilårgang i Danmarkshistorien.

Det skrev FDM i en artikel på sin hjemmeside den 2. januar. Hos Toyotaforhandler Lihn & Boi i Løvskal kan indehaver Morten Lihn bekræfte, at der også hos dem var godt gang i bilsalget i 2020, og at der især sidst på året kom en øget interesse for køb af bil i forbindelse med udsigten til en afgiftsstigning på benzin og dieseldrevne biler i 2021.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og nedlukningen af samfundet efter jul, der også ramte bilforhandlerne, har naturligvis haft indflydelse på den normalt høje aktivitet indenfor bilsalg i januar måned.

Salgsafdelingerne hos bilforhandlerne er lukket for kundebesøg, men det betyder ikke, at der ikke bliver solgt biler.

Hos Toyota Lihn & Boi er salget flyttet til online møder, og også facebook bruges flittigt. Her fortæller bilforhandleren om muligheden for at købe en bil, selvom man som kunde på nuværende tidspunkt ikke må komme i butikken.

- Vi tilbyder interesserede købere at komme ud og besøge dem med den bil, de eventuelt gerne vil kigge på, og det virker egentlig meget godt. Nogle gange mødes vi på neutral grund, andre gange hjemme hos kunden, fortæller Morten Lihn, der selv har solgt omkring otte biler på den måde siden starten af januar.

Annonce

Forpligtet

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke er alle købere, der kan indfanges på denne måde.

- Det er først og fremmest de kunder, der allerede har taget en beslutning om, at de her og nu, skal have en ny bil, vi besøger. Når forretningen er lukket, får vi ikke kontakt til alle de potentielle købere, der blot er ude at ose, siger han.

Derudover oplever han også, at folk holder igen med at bede ham komme ud med en bil, fordi de føler, at det forpligter.

- Det kan jeg dog sige, at sådan skal man ikke have det. Jeg kan godt forstå, at man har det sådan, men jeg kan garanterer, at det absolut ikke forpligter, at vi kommer ud og viser en bil frem. Vi vil bare så gerne lave noget og står 100 procent til rådighed, siger Morten Lihn med et smil.


Vi tilbyder interesserede købere at komme ud og besøge dem med den bil, de eventuelt gerne vil kigge på, og det virker egentlig meget godt.

Morten Lihn, forhandler hos Lihn & Boi i Løvskal


Og kommer det så vidt, at man faktisk ønsker at købe en bil i denne tid, så lever vi i en verden, hvor intet er til hinder for det, selvom alt er lukket ned.

- Nu om dage kan en bilhandel gøres færdig digitalt, hvor alt skrives under elektronisk. Så i princippet kan man købe en bil uden at have set hverken mig eller bilen, siger Morten Lihn, der i januar har solgt en enkelt bil på den måde.

Som et kuriosum fortæller Morten Lihn, at selvom bilforretningen er lukket for fysiske kunder, så er det stadig tilladt at udlevere bilen i butikken, når kunder kommer for at hente.

Lihn & Boi sælger ikke kun biler men har også værksteder, og de fire værksteder i Løvskal, Viborg, Skals og Hobro holder stadig åben.

- Vi kan dog godt mærke på servicedelen, at der er mere stille, og at kunderne generelt kører mindre. Det betyder jo, at færre biler skal til service, siger Morten Lihn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce