Annonce
Bjerringbro Avis

Bjarke har altid elsket at skrue i maskiner og få sorte fingre - nu modtager han fornem hæder

Bjarke de Neegaard sammen med sine kollegaer fra Bang & Olufsen, reparatør Helge Madsen (tv) og Senior Engineering and Maintenance Manager Per Bo Carlsen. Privatfoto
Automatiktekniker Bjarke de Neergaard fra Vindum kåret som en af årets bedste lærlinge ved arrangement i København.

Vindum: 21-årige Bjarke de Neergaard blev fredag ved et arrangement i København kåret som en af årets bedste lærlinge.

Helt fra barndommen har han været glad for at skrue i små og store maskiner og få sorte fingre. Da han i 8. klasse var i erhvervspraktik på Jysk Plade Bearbejdningscenter, JPBC i Rødkærsbro fik han øjnene op for industrien som arbejdsplads, og efter folkeskolen valgte han uddannelsen som EUX-automatiktekniker.

I august i år afsluttede han den fem år lange uddannelse hos Bang & Olufsen i Struer, og fredag blev han ved et arrangement i København kåret som en af årets bedste lærlinge.

Annonce

Det er 19. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddeler Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen) til 25 af de dygtigste lærlinge fra hele landet. Foruden at have opnået topkarakter til svendeprøven, så er prismodtagerne også udvalgt, fordi de er gode kammerater og kolleger.

God kollega

I forbindelse med uddannelsen gik Bjarke de Neergaard på Mercantec i Viborg. Han blev indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Bjarke er en usædvanlig dygtig lærling, som mestrer både el, styring og mekanik. Hans stærke gå-på-mod gør, at ingen opgaver eller udfordringer er umulige. Hans overskud til at fuldføre sit arbejde er enestående, og at han samtidig er med til at skabe et morsomt og seriøst arbejdsmiljø gør ham til en fremragende kollega og kammerat.

Hos Bang & Olufsen arbejder Bjarke de Neergaard med daglige reparationer af CNC fræsere og drejemaskiner, robotter samt andet produktionsudstyr. Han har selv et bud på, hvorfor han har skilt sig ud blandt kandidaterne til prisen.

- Jeg kan se, at mit arbejde har en betydning for helheden i virksomheden. Og så er det vigtigt for mig at være en god kollega og kammerat. Det er selvfølgelig en bonus, at B&O er rigtig glade for, at jeg er interesseret i den mekaniske side, siger han.

Bjarke de Neegaards erhvervsuddannelseslærer Line Goul Stoffer fra Mercantec i Viborg fik Politikens pris som årets bedste lærer. Privatfoto
Annonce

Sikker fremtid

Bjarke de Neergaard bor fortsat hjemme hos sine forældre på Vindumovergaard, og når han kommer hjem efter arbejdsdagen i Struer inklusive en times kørsel, så går han ofte ud i værkstedet.

- Ja mine kolleger plejer at sige "Nå Bjarke, du skal jo hjem og arbejde videre", siger han med smil som tegn på, at det ikke generer ham.

- I modsætning til landbruget er der en mere sikker fremtid for en automatiktekniker, og der er også mere variation i arbejdet, men jeg kan stadig godt li' landbruget, tilføjer en af Danmarks bedste lærlinge.

I modsætning til landbruget er der en mere sikker fremtid for en automatiktekniker, og der er også mere variation i arbejdet, men jeg kan stadig godt li' landbruget.

Bjarke de Neergaard, modtager af ML-Prisen.

Ikke kun fik Bjarke de Neergaard en meget flot eksamen i august, han er også blevet fastansat på Bang & Olufsen, hvor han nyder at arbejde.

- Så må vi se, hvad der sker. Jeg er glad for at have afsluttet uddannelsen og komme væk fra alle bøgerne. Det første er nok, at jeg flytter tættere på B&O. Så undgår jeg både den lange transport og kan komme med i vagtordningen, hvor der er mulig for at få flere udfordringer og stå på egne ben. På grund af den lange afstand kan jeg i øjeblikket ikke deltage i vagtordningen, siger Bjarke de Neergaard.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce