Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerring beholder 2 minus 1 vej efter evaluering

Det var i efteråret 2018, at man oprettede Bjerring Byvej som en 2 minus 1-vej. Arkivfoto: Morten Dueholm
Vejen gennem Bjerring skal fortsat have 2 minus 1 afstribninger og får også hastighedsdæmpende foranstaltninger.

Bjerring: I efteråret 2018 etablerede Viborg Kommune en såkaldt 2 minus 1 vej på Bjerring Byvej, der i alt sin enkelthed gik ud på, at to tykke, stiplede striber på hver side af vejen betød, at bilisterne kun havde, visuelt, et kørespor.

Meget længe havde man i Bjerring, ikke mindst på grund af de mange børn der hver morgen og eftermiddag cykler frem og tilbage til skole og børnehave, haft et ønske om at forbedre forholdene på Bjerring Byvej.

Med det nye tiltag, der er i første omgang var en forsøgsordning, skulle hastigheden nedbringes samtidig med at trygheden for de bløde trafikanter, altså cyklister og fodgængere, øges.

Forsøgsordningen skulle vare i to år, og forleden evaluerede man hos teknisk udvalg hvordan forsøget så var gået.

Efter at have læst evalueringsrapporten, besluttede udvalget at gøre 2 minus 1 vejen i Bjerring permanent, og yderligere at der etableres bump og hævet flade på en del af vejen.

- I Bjerring var problemet, at der ikke var plads til at etablere en cykelsti, da der var et kirkedige på den ene side og et læbælte til den anden side. Derfor valgte vi at prøve denne løsning. Borgerundersøgelsen viser, at folk er ok tilfredse. Der er ikke jubel-jubel, men der er trods alt overvejende tilfredshed med løsningen, og derfor gør vi det altså permanent, siger Johannes Vesterby (V), der er formand for teknisk udvalg.

Annonce

60 kommentarer

Efter de to år med forsøgsordningen har Viborg kommune fået lavet en borgerundersøgelse i Bjerring, og her var der kommet svar fra 92 borgere, hvilket svarer til en svarprocent på 65.

Borgerundersøgelsen viste, at 34 procent svarede, at det er blevet mere trygt at cykle på strækningen, mens 16 procent føler sig mindre trygge. Til gengæld ved 97 procent af respondenterne godt, hvordan man som bilist skal placere sig på vejen.


I Bjerring var problemet, at der ikke var plads til at etablere en cykelsti, da der var et kirkedige på den ene side og et læbælte til den anden side.

Johannes Vesterby (V), formand for teknisk udvalg


49 procent svarede at de ikke oplever nogen ændring i tryghed som bilist på strækningen, efter 2 minus 1 vejen er blevet etableret. 26 procent er mere trygge, mens 25 procenter mindre trygge.

Der var også mulighed for at komme med en specifik kommentar i borgerundersøgelsen, og det havde 60 borgere valgt at gøre.

Af disse kommentarer kan man aflæse, at 23 procent er tilfredse med udformningen af vejen, mens tre procent hellere vil have en cykelsti.

38 procent angiver i deres svar, at de mener, at høj hastighed er den største udfordring hvad angår sikkerhed, og 11 procent  skriver direkte, at de ønsker hastighedsdæmpning på vejstrækningen. Et ønske der altså nu er blevet hørt og reageret på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce