Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro fik et godt valg

Det var under stor pressebevågenhed, da borgmester Torsten Nielsen (K) offentlliggjorde de 31 nyvalgte byrådsmedlemmer, hvoraf fem er fra Bjerringbro og Rødkærsbro. Foto: Morten Dueholm

11 kandidater stillede op for Bjerringbro og omegn, og fem blev valgt ind. Det er to mere end ved sidste kommunalvalg

Bjerringbro: Gårsdagens kommunalvalg blev et godt et af slagsen for Bjerringbro og omegn, der de næste fire år kan glæde sig over at have fem lokale byrådkandidater siddende.

Ved sidste kommunalvalg gik næsten 3000 stemmer til Søren Pape Poulsen (K) og Nina Hygum (V), der denne gang ikke stillede op, men det betød ikke, at stemmerne forsvandt ud af byen. Tværtimod valgte en stor del af borgerne at stemme lokalt, hvilket altså sikrede fem pladser i byrådet. De fem kandidater, der fremadrettet skal side i byrådet er to gengangere, nemlig Niels Dueholm og Martin Sanderhoff, der begge er Socialdemokratiet, mens tre nye ansigter kommer til i form af Niels Jørgen Ottesen og Kim Dongsgaard fra Venstre og unge Jakob Ekberg fra Det Konservative Folkeparti.

De helt store vindere i Bjerringbro var Venstre og Socialdemokratiet, mens Det Konservative Folkeparti mistede en del stemmer. Dog ikke flere end at Jakob Ekberg, der personligt fik et rigtig flot valg med 223 stemmer, blev valgt til det nye byråd.

Den store overraskelse er dog nok Niels Jørgen Ottesen, der stillede op for Venstre i Bjerringbro og høstede hele 913 stemmer. Han er dermed den kandidat i Viborg Kommune, der fik fjerde flest stemmer.

Farvel til politik

Martin Sanderhoff (S) var, efter at de 31 byrådspladser var fordelt, også svært tilpas.

- Det betyder, at der bliver nye tider i Bjerringbro. Lige pludselig er vi flere til at bære byrden og sikre, at Bjerringbro er på dagsordenen. Nu bliver det bare interessant at se, hvem der skal sidde i hvilke udvalg, siger Martin Sanderhoff, der gerne ser, at de fem lokale byrådskandidater fordeles jævnt hen over udvalgene.

Esben Tøttrup nåede med sine 184 personlige stemmer ikke i byrådet. Han stillede op til kommunalvalgene i både 2009 og 2013 uden at få stemmer nok til en plads i byrådet, og med resultatet i år bliver det sidste gang, han hænger i lygtepælen i Bjerringbro.

- Jeg er ikke skuffet, for jeg er enormt glad for den markante fremgang i Bjerringbro, for det er godt for byen, at der er kommet flere lokale i byrådet, så Bjerringbro og omegn kan komme mere på dagsordenen. Det er det, jeg kæmper for, og det lykkedes faktisk - også uden mig, siger Esben Tøttrup.

Foruden Esben Tøttrup lykkedes det heller ikke Kirsten Winther Almind (SF), Steen A. Stephansen (K) samt de tre Kristendemokrater: René Kjær, Ingrid Bak og Camilla Gaarsdahl Bak at blive valgt ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce