Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Gymnasium får flot pris

Rektor Dorte Gade på Bjerringbro Gymnasium kalder det en stor ære, at skolen har modtaget Henpel Fonden og DTUs forskerskolepris. Pressefoto
Bjerringbro Gymnasium vinder Hempel Fonden og DTUs forskerskolepris. Med prisen følger en præmie på 100.000 kroner

Bjerringbro: Det store smil kom frem, da rektor på Bjerringbro Gymnasium, Dorte Gade forleden modtog beskeden om, at gymnasiet har vundet en forskerskolepris givet af Hempel Fonden og DTU. En stor anerkendelse som glæder rektor og betyder meget for skolen.

- Det er en stor glæde for os på BG at vinde Hempel Fondens og DTUs forskerskolepris. Jeg oplever det som en stor ære. Jeg ved, at lærerne og eleverne vil have den samme følelse, når de hører nyheden. Et lille gymnasium skal helst kunne vise, at vi er større indeni. Og prisen bekræfter, at man kan vokse med sin opgave, når man er frisk på at kaste sig ud i noget nyt og udforske verden, siger Dorte Gade og henviser til de mange aktiviteter indenfor især naturvidenskab, som skolen de seneste år har kastet sig over.

-  Vi har synliggjort, hvordan en skole kan få en flot og stejl læringskurve i skoleudvikling, når dygtige og engagerede lærere arbejder sammen med nysgerrige unge i et unikt lokalt undervisningsmiljø. Unge Forskere er et rigtig godt koncept. Lærerne har kastet sig ind i en lang række nye tværfaglige didaktiske processer. De har støttet og motiveret eleverne og deltaget i fælles efteruddannelse med lærere fra andre skoler og med eleverne, siger Dorte Gade.

Annonce

Stort engagement

I et år med corona-nedlukning har lærere og elever i fællesskab været med til at åbne en ny verden på skolen.

- Jeg synes, det er godt gået. Lærerne fik hele vores 2.g Science-klasse engageret i Science Cup samt Unge Forskere, og tre grupper gik videre til finalen. Flere andre aktiviteter i forbindelse med skolens genåbning har dog givet anledning til, at kun én af disse tre grupper går med ind i finalen. Men jeg forestiller mig, at det store engagement har gjort en positiv forskel, siger Dorte Gade.

Om Hempel Fonden

Hempel Fonden er en erhvervsdrivende fond dedikeret til at gøre en forskel. Fonden er eneejer af Hempelkoncernen – en markedsledende malingsleverandør, der opererer på verdensplan.

Derudover er fonden dedikeret til at give flere børn i verden mulighed for at lære, til at gøre coating mere effektivt og bæredygtigt, bevare naturens mangfoldighed samt til at realisere gode initiativer, der har potentiale for at gøre en stor forskel.

I forbindelse med skolens seneste store projekt BeScience, som udvikles i samarbejde med og med støtte fra Poul Due Jensens Fond og Grundfos, har gymnasiet fået ekstern projektledelse samt ressourcer til at deltage i Unge Forskere og andre programmer, som motiverer eleverne og understøtter læring og dannelse indenfor STEM-kompetencerne.

Annonce

Penge til makerspace

- Vores mål er, at eleverne opdager, at de gennem samarbejde med omverdenen omkring eksempelvis FN’s verdensmål får både viden og handlekompetence og forstår, at deres indsats kan gøre en forskel.

Prisen, hvor der medfølger 100.000 kroner, får også en betydning for den naturvidenskabelige indsats fremover:


Vores mål er, at eleverne opdager, at de gennem samarbejde med omverdenen omkring eksempelvis FN’s verdensmål, får både viden og handlekompetence, og forstår at deres indsats kan gøre en forskel

Dorte Gade, rektor på Bjerringbro Gymnasium


- Jeg tror, at prisen vil være med til at skabe endnu mere fokus på problemorienteret og undersøgelsesbaseret undervisning på vores skole. Helt konkret har vi ønsket os at opbygge et makerspace, fordi vi blandt andet gerne vil give vores elever adgang til at bygge prototyper i skolens eget teknologiske værksted. Et makerspace på Bjerringbro Gymnasium vil også blive anvendt, når vi har grundskoleelever på besøg til Science Camp. På den måde kan prisen  komme så mange elever på skolen og i lokalområdet til gode som muligt, tilføjer Dorte Gade.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

40-års jubilæum

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Alsang i bymidten

Annonce