Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbros rekreative områder

Byhaven/Niels Due Jensens Plads Foto: Morten Pedersen
Annonce

Tirsdag i sidste uge tog man første spadestik til Bjerringbros nye rekreative område, der allerede i efteråret skiftede navn til Niels Due Jensens Plads.

Rundt omkring i de danske byer bliver men mere og mere bevidste om vigtigheden af et grønt miljø i byerne og i såvel Viborg som i Silkeborg gøres der nu en indsats for at iklæde byerne en grønne klædedragt med plantning af træer og oprettelse af endnu flere opholdssteder for byens borgere.

I Bjerringbro har man ganske mange skønne pletter - og inden for de sidste år er der også kommet fokus på rekreative steder i vores by. Se bare her. Flere er dog på ønskeliste. For eksempel er der håb for at byens torv, i forbindelse med helhedsplanen, bliver mere grøn.

Niels Due Jensens Plads

Sol- og vandtrappen på venstre side og ophalerpladsen på højre side af Gudenåen.

For mange har byhaven der ligger i centrum af Bjerringbro virket som et noget isoleret område, som sjældent blev brugt ti noget ud over når studenterne i juni måned fejrede deres veloverståede eksamener. Den store mængde af bøgepur der har omkranset haven har ikke indbudt til, at man bevægede sig derind for at slappe af, og nu fjernes den så for at give plads til et nyt og langt mere funktionelt og spændende område.

Men ser man haven fra luften, hvilket jo sjældent sker, overraskes man alligevel af parkens smukke former - en juvel, der har levet i det skjulte, og nu forsvinder.

Sol- og vandtrappen

Bjerringbro Kirkegård.

Det er efterhånden en del år siden, at Bjerringbro fik sin Sol- og vandtrappe, der giver adgang til Gudenåen. Pladsen bruges i særdeleshed om onsdagen i sommerhalvåret, hvor der er veteranbilstræf.

For et par år siden blev åbreden skråt overfor opgraderet med en kano- og kajakophalerplads eller bro, der i den grad har givet liv til det rekreative område. Foruden folk der kommer sejlende til Bjerringbro og lægger til ved broen, er stedet også blevet det fortrukne sted for både unge og gamle at bade.

Kirkegården

Tusindfrydengen

En kirkegård kan være et fredfyldt sted at vandre - og man behøver ikke nødvendigvis at have et specifikt formål med sin tur.

På Bjerringbros kirkegård har man, ligesom på så mange andre kirkegårde, alt for meget plads, fordi så mange mennesker nu om dage ønsker at blive brændt. Det har man taget konsekvensen af i Bjerringbro, og lige nu er man i fuld gang med at anlægge et rekreativ område for alle bestående af en masse japanske kirsebærtræer, der om nogle år vil skabe en fantastisk kirsebærlund der blomstrer lyserødt om foråret.

Tusindfrydengen

Anlægget med Møllebækken, der slynger sig igennem området.

På en kedelig græsplæne, mellem skoven og Nordre Ringvej, skulle EnergiViborg anlægge en rensebassin til overfladevand. Her valgte de, i samarbejde med Viborg Kommune, at omdanne området til en fantastisk rekreativ område, med to søer, trædesten, bålplads og bænkesæt. Et vellykket projekt, der betyder, at området i dag besøges af rigtig mange lokale borgere.

Anlægget

Engang lå der et friluftsbad på området. Siden blev det fjernet, og en række punkthuse sat op. Et projekt for at klimasikre Møllebækken, der nogle år tidligere havde skabt store oversvømmelser i området, samt et ønske om at sikre et bedre vandløbsmiljø, har skabt et skønt område med høje træer, en slyngende og rislende bæk samt en dejlig legeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce