Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbros unge skal ikke drives rundt med forbud

 Bychef Lars Christiansen arbejder, sammen med Michael Jensen, på et udkast til et værested for de ældste folkeskolelever i Bjerringbro.  Foto: Morten Stricker
Annonce

Bjerringbro: Hos Bjerringbro Byforum arbejdes der på at finde en løsning til de unge.

- Vores ambition er at få skabt et et værested for de unge, og vi, formanden for Natteravnene Michael Jensen og jeg selv sidder lige nu og arbejder på det første udkast til en løsning, der skal sendes ind til Viborg Kommune. Det er dog en anelse kompliceret, idet vi jo allerede har fået "Broen", der slår sig op som Bjerringbros værested for unge, siger Lars Christiansen, bychef i Bjerringbro.

Udfordringen med Broen er dog, ifølge bychefen, at den ikke dækker hele målgruppen af unge - kun de ældste - og dermed mangler der stadig et sted for folkeskoleeleverne.

- Jeg mener, at Bjerringbro er stor nok til, at der også skal været et målrettet tilbud til 8. og 9. klasses-eleverne. Aldersspændet er for stort - til at et tilbud kan dække alles behov, siger Lars Christiansen, der dog understreger, at selvom man får oprettet et værested for de unge mennesker, så vil det aldrig være et sted, hvor de kan sidde at drikke.

- Men lige nu kan vi se, at de kommunale tilbud, der allerede eksisterer, ikke lader til at have de unges interesse, siger han.

Derfor er der også, mener bychefen, behov for at der skabes en ny kultur i Bjerringbro, så der ikke hele tiden skal sættes nye retningslinjer og forbud.

- Vi skal have fat i forældre og i SSP, så vi kan få løst problemet med alkoholkulturen. Det kan heller ikke passe, at Bjerringbros unge skal drives rundt i manegen med forbud, siger han, der ønsker at det nye værested bliver drevet kommunalt.

- Det er vigtigt for at sikre, at stedet også fungerer om fem år, siger han, der udmærket er klar over, at der ikke er mange kommunale penge at gøre godt med til et sådan projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce