Annonce
Bjerringbro Avis

Bluesfestival indvier plads på folkelig vis

Scenen på Niels Due Jensen Plads er endnu ikke blevet taget ordentlig i brug på grund af corona.  Her er det bychef Lars Christiansen, der i forbindelse med adskillige byvandringer naturligvis også slog et slag omkring Niels Due Jensens Plads og scenen. Arkivfoto: Hanne Bliksted
To gratis blueskoncerter bliver holdt på Niels Due Jensens Plads til august.

Bjerringbro: Med et lille års forsinkelse bliver det på festlig vis markeret, at Bjerringbro har fået en stor og flot plads midt i byen, når Bjerringbro Byforum, Gudenåhuset og Musikviften inviterer til Bluesfestival i Bjerringbro lørdag den 21.august 2021.

Ingen festival uden en økonomisk investering og derfor har initiativtagerne bag bluesfestivalen søgt Kultur- og fritidsudvalget om  støtte på på 26.000 kroner i tilskud og 9.000 kroner i underskudsgaranti, i tilfælde af at billetsalget svigter. Et tilskud de tirsdag fik ja til, da Kultur- og fritidsudvalget holdt møde

I ansøgningen til udvalget stod der, at formålet med bluesfestivalen er at skabe en god fest for borgere i Viborg Kommune, at markere Bjerringbro som en aktiv by, at skabe et fællesprojekt for mange af byens aktive personer, foreninger og virksomheder og markere, at byen har fået en fantastisk flot plads.

- Vi havde allerede planlagt en bluesfestival sidste år, som måtte aflyses, men så fik jeg den idé at skubbe festivalen til august i år - holde den på Niels Due Jensens Plads og på den måde indvie pladsen på folkelig vis, siger formand for Musikviften, Flemming Pedersen. Han hentyder til, at Niels Due Jensens Plads i september 2020 blev indviet med kun en mindre skare på grund af Covid 19-situationen.

Flemming Pedersen, der er formand for Musikviften i Bjerringbro, har længe ønsket at få en bluesfestival på plakaten. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen

- Vi regner med, at vi alle er blevet vaccineret til august, så vi derfor kan tage revanche og lave en folkelig og bred indvielse af pladsen. Samtidig kan vi vise andre, at den plads åbner muligheder og er kommet til for at blive brugt, siger Flemming Pedersen, hvilket også er beskrevet i ansøgningen til Viborg Kommune.

De første to koncerter spilles på Niels Due Jensens Plads og er gratis. Hovednavnet vil om aftenen optræde i Viften i Gudenåhuset, og her vil der være adgang for cirka 150 tilhørere til en adgangspris på 200 kroner.

Annonce

Folkelig blues

Festivalen åbnes med Tim Lothar & Jesper Theis. Det er akustisk folk/blues. De to har fået megen anerkendelse blandt musikanmeldere og har blandt andet optrådt flere gange på Tønder Festivalen. Herefter følger det britiske band The Cornbread Project. En moderne form for blues, som er ganske unik.


Vi havde allerede planlagt en bluesfestival sidste år, som måtte aflyses, men så fik jeg den idé at skubbe festivalen til august i år - holde den på Niels Due Jensens Plads og på den måde indvie pladsen på folkelig vis

Flemming Pedersen, formand for Musikviften


Hovednavnet er Thorbjørn Risager & The Black Tornado, som er et syv mand stort og meget anmelderrost band, som spiller overalt i Europa.

- Bandet spiller sådan noget rocket blues, som giver mindelse om Blues Brothers, så de skal nok sætte skub i butikken, fortæller Flemming Pedersen.

Ølsalg og bespisning vil blive varetaget af lokale handlende og Cafe Gudenåhuset og via Bjerringbro Byforum inddrages også Bjerringbro Detail og forretningerne der er placeret omkring Niels Due Jensens Plads.

Derudover inviteres også andre af byens kulturforeninger samt Viborg Blues og Musikforening til at deltage i arrangementet.

Bluesfestivalen er ikke en del af Bjerringbros kulturfestival, der er planlagt til juni, men hvis den må aflyses, kan en del af disse arrangementer flyttes til weekenden omkring bluesfestivalen.

Foruden ansøgningen til Viborg Kommune har bluesfestivalen allerede fået tildelt 18.500 kroner til arrangementet fra Kulturelt Samråd.

Initiativtagerne forventer udgifter for 74.500 kroner, men med billetindtægter på 30.000 kroner og tilskuddet fra kultur- og fritidsudvalget samt Kulturel Samråd, løber det rundt.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ingen med demens må blive væk

Bjerringbro Avis

Fin bankoaften i Ans

Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce