Annonce
Bjerringbro Avis

Borgerne kan bidrage til symfoni om Bjerringbro

Madsens Hotel spillede i mange år en stor rolle i Bjerringbros liv, nu er det bygget om til sundhedssattelit, og på nabogrunden bygger boligselskabet Sct. Jørgen lejligheder. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Det klassiske ensemble Lydenskab laver fortælling om lokalområdet

Bjerringbro: Vil du hjælpe med at lave en symfoni til Bjerringbro? Sådan lyder invitationen fra det klassiske ensemble Lydenskab, som arbejder på en symfoni om byen. En Symfoni til Bjerringbro er en del af et større regionalt projekt med titlen 'Vores historie genfortalt', hvor fem byer i Midtjylland får hver sin symfoni. Planen er, at Bjerringbro-symfonien opføres i Bjerringbro 21. august.

Koncerten bygger på fortællinger fra borgere i Bjerringbro, og de næste måneder vil det klassiske ensemble Lydenskab sammen med forfatter Ursula Andkjær Olsen, komponist Gorm Askjær og scenograf Rob van den Broek mødes med 100 borgere i Bjerringbro. Symfonien komponeres ud fra borgernes fortællinger.

- Vi er nysgerrige på at mødes med dig, din nabo, tilflyttere, gamle danskere, nye danskere, mødregrupper, fædregrupper, kor og korsangere, børn, sportsfolk, trossamfund, erhverv, foreninger, de unge, pensionister, lokale kunstnere, lokalhistorikere, landmænd og så videre. Møderne foregår i Bjerringbro helt uformelt og i en ramme, hvor corona-restriktionerne overholdes, siger Thea Vesti Pedersen fra ensemblet Lydenskab i en pressemeddelelse.

Annonce

Ved møderne skal deltagerne svare på forskellige spørgsmål.

- Vi stiller spørgsmål, og så arbejder vi videre derfra. Møderne handler om din og byens fortid, nutid og fremtid. Folk er velkomne til at melde sig til alene, med en gruppe af naboer, med sin familie, med nogle fra byen eller sit håndboldhold, tilføjer hun.

En Symfoni til Bjerringbro er en del af et større regionalt projekt, og planen er, at de fem symfonier i 2022 sammenflettes til et stort projektet i Musikhuset Aarhus.

Aktiviteterne opdateres løbende på app'en Vores Historie Genfortalt. Når musikfolkene er færdige med arbejdet og forlader  Bjerringbro, lægges det fælles arbejde og symfonien på app'en, - så alle kan lytte til den.

Projektet laves i samarbejde med Bjerringbro Byforum og er støttet af Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening, Viborg Kommune, Region Midtjylland, Den Jyske Kunstfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og William Demant Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce