Annonce
Bjerringbro Avis

Bronx MTB etablerer 10 km let spor i Hjermind Skov

Formanden for Bronx MTB, Claus Laugesen, glæder sig over bidragene fra fonde og virksomheder til det nye MTB-spor.  Arkivfoto: Hanne Bliksted
Et  ti kilometer langt MTB-spor i Hjermind Skov er klar i sommeren 2021.
Annonce

Bjerringbro: Bjerringbros mountainbikeklub, Bronx MTB, har ikke kun brugt foråret til at cykle, en del af medlemmerne har også arbejdet på at etablere en del af et 10 kilometer blåt mountainbikespor i Hjermind Skov.

Umiddelbart var det ikke tanken, at medlemmerne selv skulle hakke i mos og  trærødder for at gøre sporet klar, men  da corona-krisen sendte mange mennesker hjem, tilbød nogle af medlemmerne at gå i gang. Mens de har arbejdet hårdt, har klubben haft flere ansøgninger om støtte ude, og Bjerringbro Elværksforening har nu givet tilsagn om en halv million kroner.  Dermed har foreningen hele finansieringen på plads.

- Det var en mavepuster, vi havde slet ikke forventet at få så mange penge fra fonden. Men vi er rigtig glade, for at fondsbestyrelsen synes om vores projekt. Uden de mange penge havde vi været nødt til at tænke kreativt, måske med sponsorater på mindre stykker af ruten, siger Jørgen Berg fra Bronx MTB's bestyrelse.


Det var en mavepuster, vi havde slet ikke forventet at få så mange penge fra fonden. Men vi er rigtig glade, for at fondsbestyrelsen synes om vores projekt. Uden de mange penge havde vi været nødt til at tænke kreativt, måske med sponsorater på mindre stykker af ruten.

Jørgen Berg, Bronx MTB's bestyrelse.


Annonce

Gode oplevelser

Efter medlemmernes eget "orona-arbejde" er der nu cirka 1,5 kilometer blåt spor klar til brug. Håbet er, at alle ti kilometer blåt (let) spor kan stå færdig til sommeren 2021.

- I Bronx MTB har vi i flere år arbejdet på at få tilladelse til etablering af et blåt spor i Hjermind Skov, idet de nuværende MTB-spor i Vandværksbakkerne i Bjerringbro er røde og sorte og derfor ikke velegnet til nybegyndere og motionister på mountainbike, siger Jørgen Berg, som også glæder sig over velvillighed og godkendelser fra Naturstyrelsen Kronjylland, som ejer Hjermind Skov.

Ideen med at lave det nye spor er at adskille MTB rytterne fra skovens opmærkede vandrestier og dermed sikre, at alle skovens brugere får en god og positiv oplevelse, når de færdes på skovens veje, stier og spor.

Annonce

Lokale og gæster

Formanden for Bjerringbro Elværksforening, Tonni Sørensen, håber, at både lokale og udenbys gæster kan få glæde af sporet.

- Vi støtter projektet, da sporet henvender sig til alle, uanset om man er medlem af en MTB-klub eller blot privat person, der gerne vil have en positiv naturoplevelse på MTB. Samtidig vil sporet medvirke til en positiv udvikling af Bjerringbro både i form af flere fritidstilbud til byens borgere og til mange MTB-gæster udefra, siger Tonni Sørensen i en pressemeddelelse.

Prisen for at at anlægge et spor er omkring 150.000 kroner per kilometer. Det vil sige, at det 10 kilometer lange Hjermind MTB-spor koster cirka 1.5 millioner kroner. Med den halv million kroner fra Bjerringbro Elværksforeningen er hele finansieringen nu på plads.

Viborg kommune har for år tilbage afsat 200.000 kroner til projektet, idet sporet i Hjermind Skov bliver en del af Viborg 100 kilometer MTB-spor.  LAG Skive/Viborg støtter med 200.000 kroner. Desuden har klubben fået 25.000 kroner fra Grundfos Jubilæumsfond, ligesom firmaet GRIMME Skandinavien A/S støtter med 5000 kroner,  og KSN Industri A/S støtter med 5000 kroner.

Klubben selv laver selv omkring fire km spor, og det svarer til  600.000 kroner, og her har Brdr. Mann Aps fra Hjorthede været behjælpelige med udlån af maskiner for at lette arbejdet. Firmaet Bob Solutions ApS forventer at begynde på etableringen af yderlige 3,5 kilometer  spor i  august-september.

Formanden for Bronx MTB, Claus Laugesen (tv), og Jørgen Berg. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Morten Andersen er en af de frivillige, som har arbejdet med skovlen i Hjermind Skov. Privat arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

SF og kampen for folkeskolen

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften råvildtets tegn

Bjerringbro Avis

Konogram

Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Annonce