Annonce
Bjerringbro Avis

Budrunde: Stor interesse for at købe præstegården i Grønbæk

16 har rekvireret salgs- og budmaterialet vedrørende Grønbæk Præstegård. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Ejendomsmægler Peter Mortensen glæder sig over stor interesse
Annonce

Grønbæk: 400 kvadratmeter bolig til kun halvanden million kroner. Det kan lyde som et fund, og hvis man er til landlig idyl, så er den gamle præstegård i Grønbæk med mange rum og en stor have en dejlig bolig.  Men da bygningen er fredet, så kan det blive en dyr omgang, når huset engang skal have nyt tag eller nye vinduer.

- Ja, man køber en forpligtelse, når man køber et fredet hus, fordi Kulturarvsstyrelsen skal  godkende forbedringer på huset. Det betyder, man skal bruge bestemte materialer, og som regel er det ikke de billigste. Derfor er mindsteprisen på huset forholdsvis lav,  siger  ejendomsmægler Peter Mortensen fra Home Bjerringbro-Viborg, som har bygningen til salg.

Annonce

Interesse langvejs fra

Han glæder sig over den store interesse ved de to åbent-hus arrangementer, som Home har inviteret til inden for de seneste uger.

- Den lave pris betyder meget, for i forhold til huspriser i for eksempel Silkeborg, så er præstegården billig, og det betyder meget for interessen. Lørdag væltede det ind med folk, men tirsdag var der knap så mange, seks-syv par, fortæller han.

Blandt de interesserede var folk fra både Aarhus og Silkeborg.

- Der var unge par,  som har forelsket sig i huset. Nogle vil bruge huset til kombineret bolig og erhverv, og andre vil bo to par i huset. Jeg forventer, at der kommer flere bud på huset, tilføjer Peter Mortensen, som har udleveret 16 eksemplarer af budmaterialet.


Der var unge par,  som har forelsket sig i huset. Nogle vil bruge huset til kombineret bolig og erhverv, og andre vil bo to par i huset. Jeg forventer, at der kommer flere bud på huset.

Peter Mortensen, ejendomsmægler


Fristen for at byde på huset er 24. oktober klokken 12. Derefter mødes Peter Mortensen med  menighedsrådet for at gennemgå buddene og finde en køber. Salgspapirerne er klar, og de er lavet, så køber kan overtage præstegården 14. december og dermed holde jul i huset.

Der er rigtig mange rum i Grønbæk Præstegård. Foto: Johnny Pedersen
Ejendomsmægler Peter Mortensen fra Home Bjerringbro glæder sig over interessen for Grønbæk Præstegård. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Annonce