Annonce
Bjerringbro Avis

Busbjerg Spillene aflyser jubilæumsforestilling

I 2019 kunne publikum nyder forestillingen "Shrek" på Busbjerg. Arkivfoto: Morten Pedersen
Forestillingen "Annie" udsættes til næste år.

Busbjerg: De nyeste corona-restriktioner sætter nu det endelige punktum for dette års friluftsforestilling på Busbjerg. De godt 40 medvirkende var hver for sig i fuld gang med at øve til årets forestilling "Annie", men efter statsministerens udmelding mandag før påske, besluttede bestyrelsen for Busbjerg Spillene at aflyse årets forestilling.

- Vi kan desværre ikke gøre andet end at aflyse. Vi overvejede at udsætte forestillingen til efteråret, men til den tid er mange af os i gang med nye projekter, siger pr-ansvarlig for Busbjerg Spillene Lisbeth Erfurth Gaba.
Hun medvirker selv i Favrskov Revyen, som på grund af corona-krisen blev udsat fra marts til efteråret, ligesom hun også medvirker i Musicalensemblets forestilling i Hadsten.
Planen er nu, at "Annie" sættes op på 'Bjerget' i 2021, og bestyrelsen har besluttet, at alle de medvirkende til dette års forestilling får tilbudt de samme roller, hvis de stadig har lyst til at medvirke.

Veteraner

Mange af de medvirkende ved Busbjerg Spillene er gengangere, og mange har også roller i andre forestillinger i løbet af året.
11-årige Rosa Kamstrup Søndergaard, som skulle spille Annie, har trods sin unge alder allerede medvirket på Busbjerg, mens en af veteranerne, Camilla Nyizsnyanszky fra Kragelund ved Silkeborg som skulle spille den skrappe børnehjemsforstander Miss Hanningan har været med hele 18 gange.
Før statsministeren mandag aflyste festivaler, sommerlejre og mange andre sommeraktiviteter, var Busbjerg-folkene i fuld gang med at øve online.

Koreograf Michelle Fonseca Kristiansen havde optaget video med dansetrinene i slowmotion, så danserne kunne øve hjemme. Kapelmester Gustav Hagner havde sendt lydfiler til sangerne, og instruktør Michael Pedersen instruerede via internettet i små grupper, så alle kunne lære deres roller. Men indtil videre til ingen verdens nytte. Instruktøren havde meddelt, at 1. maj var sidste frist for at mødes, hvis forestillingen skulle gennemføres.
Annonce

Underskud

- Nu arbejder vi så på at få et overblik over økonomien. Instruktør, kapelmester og koreograf har jo allerede brugt en del tid, som de skal have løn for. Men vi kommer jo ikke til at tjene nogle penge, så nu kan vi se frem til et underskud, siger Lisbeth Erfurth Gaba.
Kreative som Busbjergfolkene er, arbejder de dog med planer for, hvordan de kan skaffe penge til at dække underskuddet.
- Det værste lige nu er at tænke på, hvad de mange Busbjerg-folk skal få tiden til at gå med de næste tre måneder, hvor de plejer at have travle øvedage på Busbjerg. Og så er det ærgerligt at tænke på, at vores jubilæumsforestilling nummer 75 slet ikke bliver til noget. Lige nu kæmper vi mod corona'en, men da Busbjerg blev etableret efter krigens afslutning i 1945, kunne folk stå sammen, og det kan vi også, når vi er på den anden side af corona-krisen, lyder det optimistisk fra Lisbeth Erfurth Gaba.
Rosa Kamstrup Søndergaard skulle spille hovedrollen som Annie i årets forestilling på Busbjerg. Arkivfoto: Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce