Annonce
Bjerringbro Avis

Busbjerg Spillene starter prøver på årets forestilling

Rosa Kampstrup Søndergaard forsøger sig igen som børnehjemspigen Annie i forestillingen af samme navn. Arkivfoto: Morten Dueholm
Efter at corona'en forhindrede 2020-forestillingen starter opsætningen af "Annie".

Busbjerg: Sammen hver for sig. Det er blevet mantraet i denne corona-tid, og det gælder også for starten på forberedelserne til dette års forestilling på Busbjerg.

Mandag startede forberedelserne så småt. Helt i i tidens ånd var det online, hvor de ledende kræfter skulle sikre sig, at alle kunne komme på online. Faktisk var man i gang online med forestillingen om børnehjemspigen Annie, som bliver adopteret af Warbuck, da hele landet blev lukket ned for et år siden.

Så nu går de godt 40 børn og voksne igen i gang med at øve sammen men hver for sig.

Koreograf Michelle Fonseca Kristiansen har optaget video med dansetrinene i slowmotion, så danserne kan øve trinnene hjemme i stuerne. Kapelmester Gustav Hagner har sendt lydfiler til sangerne, og instruktør Michael Pedersen har via internettet kontakt til de medvirkende i små grupper, så alle får lært deres roller.

- Nu krydser vi så fingrene for, at der åbnes mere op, så vi kan gennemføre forestillingerne, siger pr-ansvarlig for Busbjerg Spillene Lisbeth Erfurth Gaba.

En del af de medvirkende var også med på holdet for et år siden, men på nogle poster er der efter auditionen i efteråret kommet nye folk til. Det er blandt andet Sarah Sandgaard, som spiller Warbucks sekretær Grace.

- Vi er startet en uge senere end vi plejer, og vi kan nå at blive klar. Så snart frosten er af jorden, kan byggeholdet gå i gang med at gøre scene og kulisser klar på Busbjerg, lyder det optimistisk fra Lisbeth Erfurth Gaba.

Selv om årets forestilling er en trist og sørgelig historie om pigen Annie, som flygter fra sit børnehjem, så ender historien godt. Hovedrollen som Annie spilles af 12-årige Rosa Kamstrup Søndergaard, der bor ved Tange, mens den skrappe børnehjemsforstander Miss Hanningan spilles af Camilla Nyizsnyanszky fra Kragelund ved Silkeborg.

Med i forestillingen er også en hund, nemlig den tre-årige Milo fra Gerning. Milo er en krydsning mellem en border collie og en islandsk hyrdehund.

Busbjerg Spillene kunne i 2020 år fejre 75 års jubilæum, men hverken det eller årets forestilling blev til noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce