Annonce
Bjerringbro Avis

Butikkerne er lukket, men du kan stadig shoppe: Se her, hvordan du fortsat kan støtte lokalt

Bychefen Lars Christiansen opfordrer alle til at fortsat handle lokalt via nettet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Så længe handlen foregår over telefon, mail eller via en webshop, kan lukkede butikker ganske lovligt sælge varer til deres kunder.
Annonce

Bjerringbro: Selv om mange butikker i Bjerringbro er tvangslukkede på grund af corona-krisen, så kan man stadig handle lokalt.

- Der er da ingen grund til at putte dine penge i udenlandske hjemmesider, hvis du kan få fat i den varer, du søger hos en af de lokale butikker, siger bychef Lars Christiansen og fortsætter:

- Man kan handle online hos mange af Bjerringbros butikker, og det betyder, at man stadig kan bakke op om sine lokale butikker, hvad enten man mangler nyt tøj, en taske, sko, kaffekopper, en cykel osv.

Se oversigten over dine lokale webshops herunder

Anni-Thing  www.anni-thing.dk

Bjerringbro Apotek  www.bjerringbroapotek.dk

Bjerringbro Kontorforsyning https://webshop.mitbk.dk/

Eliza / Bogi www.eliza-bjerringbro.dk

Elsborg Lædervarer www.hoselsborg.dk

Fri Bikeshop www.fribikeshop.dk

Fryd www.frydshop.dk/

Guldregn www.interflora.dk

Imerco www.imerco.dk

Matas www.matas.dk

Profil Optik www.profiloptik.dk

Skydt Tøj/Skoringen www.miinto.dk/shops/b-938-skoringen-skydt-toj

SuperBrugsen  www.coop.dk

Thiele http://www.thiele.dk/

Webshop: www.thiele.dk

WH Huset www.whhuset.dk/

Webshop: www.whhuset.dk

- Fjernsalg dækker også salg via eksempelvis Instagram og Facebook på sociale medier. Her viser butikkerne varerne frem, og så kan man handle på den måde – eksempelvis ved at sende en sms, fortæller Jens Birkeholm, der er administrerende direktør i Dansk Detail under Dansk Erhverv, der organiserer 5000 butikker i modebranchen.

Ikke alle butikker har en webshop og en hjemmeside til internethandel, så derfor benytter flere butikker sig af de sociale medier. I Bjerringbro er et eksempel Stofstedet på Pilevej, der er meget flittig med at lægge varer på facebook.

Kunden kan efterfølgende skrive til butikken via Messenger, og herefter hente varen på adressen hvor indehaver Lise-Lotte Bay udleverer varer gennem et vindue.

Både Jem & Fix i Bjerringbro og XL Byg i Thorsø benytter sig af det såkaldte "Click and collect-system", hvor man bestiller varen på deres respektive hjemmesider og efterfølgende kan hente det i butikken.

SÅDAN ER REGLERNE FOR FJERNSALG

  • "Butikker må gerne sælge varer ved fjernsalg, fx online og udlevere varer, der er forudbestilt og forudbetalt, fysisk i det omfang det er tilladt i medfør af øvrig relevant lovgivning herunder lukkeloven. Det er vigtigt, at der alene er tale om et fjernsalg, hvor handlen er gennemført online, pr. telefon eller mail, og det alene er den fysiske udlevering, der sker i butikken. Ved udlevering skal øvrige gældende krav om afstand, håndsprit med videre overholdes."

Muligheden for at sælge varer fra den fysiske butik digitalt løser dog ikke de økonomiske udfordringer, som mange butiksejere er midt i, lyder det fra brancheorganisationen Dansk Detail.

- "Click and collect" kan lade sig gøre for alle. Pointen er bare, at selv hvis man som butik havde en webside, der var oppe at køre, så ligger 80 procent af omsætningen for de fleste i de fysiske butikker. De tyve procent ligger på digitale platforme. Så du skal jo sælge uhyggeligt meget på nettet, for at kompensere for det du mister. Det kan næsten ikke lade sig gøre, siger branchedirektør i Dansk Detail, Jens Birkeholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce