Annonce
Bjerringbro Avis

Byens Hus - Stationen får 10.000 kroner til en plan

Anne Knudsen glæder sig over et tilskud til huset fra Bjerringbro Elværksforening. Arkivfoto
Bjerringbro Elværksforening støtter forberedelse til fælles hus i den gamle station.
Annonce

Bjerringbro: Den nye forening Byens Hus - Stationen kan nu fremlægge en plan for, hvad der kan gøres i den 155 år gamle bygning Bjerringbro Station. Den lokale Bjerringbro Elværksforening har netop givet 10.000 kroner til foreningen, og dermed er der penge til at lave et overslag over, hvad der kan laves i huset.

- Planen er at hyre den lokale arkitekt Niels Christian Sloth til at lave et overslag over, hvad det vil koste at indrette mødelokaler og café, og dermed kan vi så komme lidt længere, efter at det har været en meget stille sommer, siger formanden for foreningen Byens Hus - Stationen Anne Knudsen.

Foreningen blev stiftet i maj, og i juni var der åbent hus-arrangementet, som var godt besøgt. Foreningen har nu 55 medlemmer, men Anne Knudsen håber, at mange flere vil støtte foreningen og gå fra at være passive til aktive medlemmer.

- Det er nemt med mobilepay, og vi kan se at langt de fleste har betalt deres kontingent på 125 kroner om året, siger hun.

- Planen er at hyre den lokale arkitekt Niels Christian Sloth til at lave et overslag over, hvad det vil koste at indrette mødelokaler og café, og dermed kan vi så komme lidt længere efter at det har været en meget stille sommer.

Anne Knudsen. fmd. for Byens Hus - Stationen

Annonce

Renovering

Foreningen har allerede haft møde med DSB Ejendomme, som ejer stationen. Midttrafik lejer sig ind i en del af bygningen, hvor buschaufførerne kan holde pause.

Midttrafik vil renovere sine lokaler, og Anne Knudsen håber at få en aftale om samarbejde om renovering af hele stationen, når altså der er lavet et overslag over, hvad det koster, og at Stationen - Byens Hus forhåbentlig har fået penge fra fonde.

Planen er, at Midttrafik skal leje sig ind hos Byens Hus - Stationen. Aftalen med DSB Ejendomme er, at jo mere foreningen Byens Hus - Stationen får lavet på bygningen, jo mindre husleje skal der betales.

Annonce

Forpagter i kulissen

- Foruden mødelokaler er planen at indrette en bistro eller en café i stationen, og foreningen har allerede kontakt til en lokal person, som ønsker at drive sådan et sted, men indtil videre ønsker vedkommende ikke at stå frem, siger Anne Knudsen.

Lions Club Bjerringbro har også støttet foreningen med 2.500 kroner, som primært er brugt til dække udgifter til at oprette en konto i Sparekassen Kronjylland, til mobilepaykonto og andre udestående.

Foreningen har også lavet en forretningsplan, så Viborg Kommune og alle andre kan se foreningens planer for et fælles mødested i Bjerringbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce