Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum får penge, men ikke uden krav

Det var på sin vis bychef Lars Christiansens job, der var til diskussion på økonomi- og erhvervsudvalgets møde onsdag.  Foto: Morten Pedersen
Det blev kun til 300.000 kroner om året i tre år, da økonomi- og erhvervsudvalget behandlede Bjerringbro Byforums ansøgning om et permanent driftstilskud.

Bjerringbro: Bjerringbro Byforum søgte på økonomi- og erhvervsudvalgsmødet i  maj om et permanent driftstilskud på 600.000 kr. om året.

Pengene skulle først og fremmest sikre, at byen fortsat har en bychef ansat. Ansøgningen blev dog ikke på imødekommet - og Bjerringbro Byforum fik i stedet en invitation til et møde, hvor sagen skulle drøftes.

På mødet i maj var der hverken enighed om at give tilskud eller give afslag, og Niels Dueholm (S)  sagde dengang, at han var bekymret for, at et årligt driftstiskud til Bjerringbro Byforum ville betyde, at andre byer i Viborg Kommune vil have en lignende ordning.

Annonce

Samtidig understregede han, at byforum ud fra de medsendte budgetter har en årlig indtægt på 590.000 kroner og dermed selv burde kunne afholde lønudgiften til bychefen.

Onsdag 16. juni var der igen møde i økonomi- og erhvervsudvalget, og denne gang var repræsentanter fra Bjerringbro Byforum, i form af bychef Lars Christiansen, den nu tidligere formand for bestyrelsen Henrik Larsen samt den nyvalgte formand Morten Thrane inviteret til at deltage.

Færre penge end ønsket

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Vi fik lov til at fortælle, hvorfor vi har udformet ansøgningen, som vi har, og at der ikke er tale om nogen pistol for panden, men at vi gerne vil sikre, at Bjerringbro Byforum har de økonomiske muligheder for at arbejde mere målrettet og strategisk, hvis vi ikke skal bruge alle kræfter på at skrabe penge ind til bychefens løn, fortæller bychef Lars Christiansen.

Og enden på det blev da også, at Bjerringbro Byforum får penge, men dog ikke så mange, som foreningen havde ansøgt om.

- De får et tilskud på tre gange 300.000 kroner henover de næste tre år, og det er forudsat, at Foreningen Bjerringbro Elværk vil støtte op med et lige så stort beløb, fortæller medlem af økonomi- og erhvervsudvalget Niels Dueholm (S), og fortsætter.

- Første år giver vi 400.000 kroner, hvor de 100.000 kroner er til julebelysning og altså egentlig en del af en anden ansøgning, der også var på udvalgsmødet.

Niels Dueholm, der gerne havde set, at der blev givet flere penge, understreger, at pengene er givet til specifikke projekter og altså ikke lønomkostninger, og at Bjerringbro Byforum efterfølgende skal beskrive og dokumentere, at disse projekter er gennemført.


De får et tilskud på tre gange 300.000 kroner henover de næste tre år, og det er forudsat, at Foreningen Bjerringbro Elværk vil støtte op med et lige så stort beløb.

Niels Dueholm (S), medlem af økonomi- og erhvervsudvalget


- Nu håber vi, at der er ro på bagsmækken de næste tre år, og i udvalget forventer vi ikke, at der bliver bedt om mere. Samtidig håber vi på, at Bjerringbro Byforum bruger tiden på at hverve flere medlemmer, siger han.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julen synges ind af populært Viborg-kor

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Annonce