Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum-formand opfordrer til økonomisk opbakning

Generalforsamlingen hos Byforum bar præg af corona-udbruddet, således at tilhøreren sad på hver anden stol og håndsprit ved indgangen. Foto: Lars Christiansen
Formanden for Bjerringbro Byforum Henrik Larsen sagde farvel og mindede om at opbakning er vigtig.
Annonce

Bjerringbro: "Vi skal huske at tale Bjerringbro op i stedet for ned."

Sådan lød salutten fra direktør for KSN Industri Henrik Larsen, da Bjerringbro Byforum onsdag holdt generalforsamling i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter. Generalforsamlingen var hans sidste som formand efter tre år på posten.

I sin beretning mindede han om, at det er vigtigt med opbakning. Han glædede sig over, at 2019 blev et meget produktivt år for Bjerringbro Byforum, hvor mange ting blev sat i gang, men det er dog svært at få økonomien til at hænge sammen.

- Det har taget længere tid at få flyvemaskinen i luften end forventet ved starten i 2017. Alligevel er vi i dag mestre i at drive by-udvikling for små penge. Men uden penge, så går det altså ikke. Derfor vil bestyrelsen afsøge mulighederne for i lighed med Viborg Handel at få tilskud til de aktiviteter, vi sætter i gang i byen, sagde han.

Annonce

Stolt formand

- Medlemsskabet handler ikke kun om penge. Det handler i lige så høj grad om at give Byforum vægt bag ordene, når vi taler med beslutningstagere om, hvad vi synes der er godt for Bjerringbro, sagde Henrik Larsen som er stolt over de mange ting, som Byforum har nået på de tre år.

- Næsten uden at overdrive kan jeg sige, at hvis du ser en mand eller en kvinde med en skovl i hånden i byen, så er det fordi Byforum har sat dem i arbejde, sagde han og nævnte blandt andet Iværksætterprojektet på Bjerringbro Gymnasium, Bypedel-ordningen og Bjerringbro Kulturfestival, som blev holdt for første gang og blev så stor succes, at planlægningen af dette års Kulturfestival er i fuld gang.

Annonce

Økonomi

2020 bliver også travl med indvielse af blandt andet Niels Due Jensens Plads og kuber i gågaden. Desuden skal byens nye midlertidige park på Sønderbro anlægges og indvies, når skolen er revet ned. Der er meget at glæde sig over, men økonomisk har Bjerringbro Byforum det svært. De første tre år har Byforum fået økonomisk hjælp af Viborg Kommune og af Foreningen Bjerringbro Elværk. Men det er slut nu.

- Vi er utrolig taknemmelige for hjælpen, som er med til at sikre, at vi kan lave de helt store projekter til glæde og gavn for byen og dens borgere de næste mange årtier. Den hjælp vi får fra vores store bidragsydere, kommer på baggrund af det initiativ, som vi selv tager her i byen. Uden initiativ ingen støtte. Uden initiativ ingen forandringer. Uden jeres medlemskab ingen udvikling. Jeres opbakning til Bjerringbro Byforum og vores arbejde er med til at skabe grundlaget for, at vi kan tage de helt nødvendige initiativer der skal til, for at vi kan få den store støtte, vi har fået, sagde han.

Den støtte, som Byforum har fået af Foreningen Bjerringbro Elværk til at udvikle Byforum, udløber nu.

- Det betyder, at økonomien reelt afhænger helt og aldeles af medlemskontingenter, lød det fra Henrik Larsen som opfordrede til at medlemmerne bakker op om hvervekampagne, som starter i uge 17. I samme åndedrag afviste han at skrue ned for ambitionerne.

- Hvis noget er værd at lave, så er det værd at lave ordentligt. Vi skal turde tænke stort og søsætte projekter, der gør Bjerringbro attraktiv for vores egne borgere og for tilflyttere, lød det fra Henrik Larsen inden han takkede for ordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce