Annonce
Bjerringbro Avis

Bypedeller er kommet godt i gang

Det var Bjerringbros bypedeller, der i år hjalp med at sætte juletræer op i midtbyen. Foto: Lars Christiansen
Bjerringbro har fået sine egne bypedeller, og de har mange forskellige opgaver, samtidig med at de byder på et godt fællesskab.

Bjerringbro: Ideen med bypedeller i Bjerringbro har vært længe undervejs. Tanken opstod hos borgerudvalget under Bjerringbro Byforum allerede for et par år siden, men det har taget lidt tid at finde den rette form,  fordi der har været en del diskussion med kommunen om, hvad en bypedel egentlig skal og kan.

Det fortæller Lars Haahr, der har stillet sig i spidsen for bypedellerne i Bjerringbro.

- Lige nu er vi en fast kerne på seks bypedeller, og så har vi 22 i en såkaldt bruttotrup, siger han, der sammen med nogle af de andre bypedeller allerede har været aktive - senest med opsætning af juletræer i byens gader.

Bypedellerne har af Viborg Kommune fået udpeget nogle områder i Bjerringbro, hvor de må gøre noget.

- Vi er eksempelvis en stor del af den årlige affaldsindsamling, hvor man mødes ved Byens Hus - Bjerringbro Station, som vi også vedligeholder. Derudover hjælper vi til med at holde Niels Due Jensens Plads ren og sikrer, at der ikke ligger glasskår og flyder, siger Lars Haahr.

Planen er, at bypedellerne skal have base i  Byens Hus, og det er også der, der skal være et depotrum, hvor redskaberne skal stå.

- Det giver godt mening, at vi holder til i midtbyen, så vi nemt kan komme hen, hvor der skal laves noget frem for eksempelvis Enggården, der ligger langt væk fra arbejdsopgaverne, siger Lars Haahr.

Annonce

Fællesskab

Han har også en klar forventning om, at Viborg Kommune bakker op om til tiltaget.

- Det er en total frivillig ting, der samtidig har et socialt islæt. Derfor skal der være plads til, at vi kan mødes en gang om ugen og sætte os ind og få en kop kaffe. Hvis ikke det er en mulighed, så ryger motivationen ret hurtigt, siger han.


Vi er eksempelvis en stor del af den årlige affaldsindsamling, hvor man mødes ved Byens Hus - Bjerringbro Station, som vi også vedligeholder. Derudover hjælper vi også til med at holde Niels Due Jensens Plads ren og sikrer, at der ikke ligger glasskår og flyder

Lars Haahr, tovholder hos bypedellerne i Bjerringbro


Selvom der allerede nu er seks faste pedeller, så er man altid på udkig efter flere frivillige.

- Er man interesseret i at blive en del af et fællesskab og samtidig være med til at gøre Bjerringbro indbydende og skøn at bo i, så kan man kontakte mig og høre nærmere. Man kan blive tilbudt forskellige opgaver, men man er selv med til at bestemme, hvilke opgaver man vil arbejde med. Og man kan også bare vælge at hjælpe af og til, siger Lars Haahr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce