Annonce
Bjerringbro Avis

Bypedeller går forrest ved ren by-arrangement

Bypedellerne har med garanti deres nye budcykel med rundt, når der i år skal samles affald i Bjerringbro. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Igen i år er der affaldsindsamling i Bjerringbro. I år er det bypedellerne, der er tovholdere på arrangementet.

Bjerringbro: Der har i efterhånden flere år været arrangeret affaldsindsamling i Bjerringbro. De sidste par år har det været været Annette Sloth Larsen, der har været tovholder på indsamlingsdagen, der har været holdt i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald i naturen.

Begge gange har været en stor succes og sidste år havde Annette Sloth Larsen slået sig sammen med Jeppe Bo Nielsen, der driver Outdoor Bjerringbro, hvor han udlejer kanoer.

Derfor var der sidste år også mulighed for at samle affald og skrald i Gudenåen og på åens banker, samtidig med at man fik en dejlig sejltur ud af arbejdet.

Annonce

I år bliver affaldsindsamling holdt den 17. april og er igen en del af Danmarks Naturfredningsforenings årlige forårsrengøring og indsamling af affald i naturen, men i år er det Bjerringbros nye bypedeller der  inviterer til fælles indsamling af affald i tidsrummet fra klokken 10 til 13.

- I lighed med tidligere år går vi ud koordineret, men i små hold, og fylder poser med skrald og giver dermed en praktisk hånd til at holde Bjerringbro ren, også på områder som kommunens folk ikke når, fortæller bypedel Lars Haahr.

Han er sikker på, at der er et stort behov for at komme ud for at samle affald op.

- Mange har nok allerede set, at det flyder med affald langs vejene og i offentlige områder og i naturen. Ikke mindst mundbind, dåser, plast, pap, og flasker pynter ikke og bidrager samtidig til forurening, siger han.

Tæller take away

Bypedellerne vil anvise ruter og områder, der trænger til besøg og uddeler poser, grabber, handsker og gule veste med Byforums logo.

- Vi vil foreslå ruter både i byen, langs vejene og i naturen, siger Lars Haahr, der håber, at mange vil møde op og give en hånd med.

Har man et ønske om at hjælpe til med at holde Bjerringbro ren, så skal man blot møde op på stationen, hvor Bjerringbro Byforum og bypedellerne giver en kop kaffe, the eller en sodavand og et rundstykke.


I lighed med tidligere år går vi ud koordineret, men i små hold, og fylder poser med skrald og giver dermed en praktisk hånd til at holde Bjerringbro ren, også på områder, som kommunens folk ikke når

Lars Haahr, bypedel


Som tidligere nævnt er affaldsindsamlingen koordineret med Danmarks Naturfredningsforening, der støtter op om et væld af indsamlinger landet over.

Sidste år samlede man også affald i Gudenåen ved hjælp af kanoer, der var doneret af Outdoor Bjerringbro: Arkivfoto: Johnny Pedersen

Traditionen tro sætter affaldsindsamlingen altid fokus på en særlig form for affald, som deltagerne bliver bedt om at samle op og tælle.

I år har DN særligt fokus på take away-emballage. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen.

Alle indsamlere opfodres derfor til at optælle engangsemballage og derved hjælpe DN med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce