Annonce
Bjerringbro Avis

Cafe lukker og slukker: Alvorlig sygdom stopper Camilla-Kirstines livsværk

På grund af sklerose er det ikke længere muligt for Camilla-Kirstine Mørch at køre Cafe Frirummet videre. Cafeen, som holder til i Torvegade, lukker og slukker den 15. marts. Arkivfoto: Morten Pedersen

Cafeens ejer er blevet nødsaget til at lukke den på grund af sin alvorlige sygdom. Hun håber, at nogen vil køre den videre.

Annonce

Bjerringbro: Det er kun knap et år siden, Camilla-Kirstine Mørch slog dørene op til det, hun dengang kaldte sit livsværk. Tirsdag morgen blev det offentliggjort, at livsværket, Cafe Frirummet i Torvegade, lukker.

Camilla-Kirstine Mørch har i mange år været ramt af sklerose - en sygdom som på grund af stress brød alvorligt ud omkring nytår.

De seneste tre uger har caféejeren været meget hårdt ramt. Sygdommen har hindret hende i at kunne bruge sine fødder, og hun har kun med nød og næppe kunnet bruge hænderne, fortæller hun.

Efter flere ture frem og tilbage fra neurologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, medicin som har haft modsat virkning og en sommerhustur med familien i vinterferien, har hun og manden Jess Mørch nu truffet beslutningen om at lukke Cafe Frirummet.

- Alt det taget i betragtning, så var der ingen vej udenom, siger hun.

Annonce

Afsked gør ondt

Da Camilla-Kirstine Mørch slog dørene op til cafeen i marts sidste år, var der ifølge hende selv ikke mange, der troede på, at hun og Jess Mørch kunne få en cafe til at køre rundt i Bjerringbro.

Men kritikerne blev gjort godt og grundigt til skamme.

Gennem det seneste år har spisestedet haft mellem 40 og 50 til aftensmad hver aften, fortæller Camilla-Kirstine Mørch, og det er da også afskeden med gæsterne, der smerter hende allermest.

- Jeg har en ret stor social ansvarsfølelse. Vi har rigtig mange kunder og mange stamkunder. For dem er det et kæmpe nederlag, at de ikke vil have det her rum, hvor de kan samles og mødes hver dag, siger hun.

- Det er det, der gør mest ondt. Det er at lukke, når der er så mange fantastiske mennesker, som kommer troligt hver evigt eneste dag, fortæller hun og tilføjer, at flere af gæsterne ofte ringer til hende, mens hun er indlagt.

Annonce

Ingen planer

Cafe Frirummet har sidste åbningsdag den 15. marts, og indtil da kommer Jess Mørch, familie og venner til at drive cafeen. Camilla-Kirstine Mørch har et stort og inderligt ønske om, at nogen vil overtage lokalerne og køre en cafe videre.

- Vi har bevist, at der er et marked for en cafe i Bjerringbro, så jeg håber virkelig, at der er en, der kommer og vil køre det videre, så de her mennesker stadig kan blive ved med at mødes, siger hun.

Det kommende halve år kommer for den snart forhenværende cafeejer til at bestå af mange ugentlige ture frem og tilbage mellem Bjerringbro og sygehuset i Skejby.

Efter lukkedagen har hun og Jess Mørch ingen planer. Til den tid kommer deres liv helt an på, hvad prognoserne viser, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce