Annonce
Bjerringbro Avis

Corona: Begejstring for to testcentre i Bjerringbro

Susanne Birkenfeldt var kommet fra Ans med børnene Lukas og Laura. Foto: Hanne Bliksted
Folk fra både Ans og Kjellerup glæder sig over testcenter i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter

Bjerringbro: Selv om mange efterhånden kender rumlen med "åbn munden, kig op i loftet og sig aaah", så bliver det aldrig behageligt at få stukket en træpind ned i halsen for at få lavet en corona-test.

Alligevel er smilet fremme hos mange af de mennesker, som forlader det nye center i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, ikke fordi det er rart at få stukket træpinden ned i halsen, men fordi det er let at komme til centret.

- Vi opdagede ved et tilfælde, at Bjerringbro havde fået et testcenter. Vi har tidligere kørt til Viborg og til Silkeborg for at blive testet, men dette sted er meget nemmere at komme til. Det vil vi helt klart bruge igen, for her er god plads, og det er trygt at have sine børn med, sagde Susanne Birkenfeldt fra Ans, som på en af testcentrets første dage var afsted med børnene Laura og Lukas.


Det er dejlig tæt på. Vi opdagede ved et tilfælde, at Bjerringbro havde fået et testcenter. Vi har tidligere kørt til Viborg og til Silkeborg for at blive testet, men dette er meget nemmere, og det vil vi helt klart bruge igen.

Susanne Birkenfeldt, Ans.


Det nye testcenter i idrætscentret åbnede forrige søndag, og selv om Region Midtjyllland ikke havde  gjort reklame for det nye tilbud, så blev 420 personer testet søndag, og mandag kom folk i en lind strøm for at få en test.

Elly og Anders Thorhauge hørte om det nye testcenter på en gåtur søndag., og så fik de hurtigt besilt en tid. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Nej til vatpind

Også Elly og Anders Thorhauge fra Bjerringbro er begejstrede for det nye teststed.

- Ja det er dejligt tæt på, lød det med et stort smil fra Anders Thorhauge, som sammen med fru Elly netop var blevet testet.

Parret hørte om den lokale testmulighed, da de dagen før mødte leder af idrætscenteret Keld Schytt, og i stedet for at køre til Viborg bestilte de tid til testen i Bjerringbro.

Han er 78, og hun er 79 år, og de er blevet testet flere gange for at være på den sikre side. De har også prøvet testen med vatpinden i næsen, men den bryder de sig  ikke om.

- Vi har holdt os meget for os selv det seneste år, især fordi Anders fik en by-pass operation i marts sidste år. Vi forsøger at gå en tur hver dag, og for at det ikke skal blive for ensformigt, kører vi nogle gange til Bjerringbros bymidte eller til Kjællinghøl og går en tur der. Men det er da træls ikke at kunne se sine venner, siger Elly Thorhauge.

Annonce

Folkevandring

Tilsyneladende er det ikke kun folk fra Bjerringbro og omegn, som glæder sig over muligheden for at blive testet i byen. Line Ditlev Knudsen var kørt fra Kjellerup sammen med børnene Merle på ni og Lauge på seks år. All tre samt børnenes far er blevet test ni-ti gange. De plejer at køre til Silkeborg for at blive testet.

- Jeg arbejder i børnehave, og min mand er vvs'er, og børnene har været i nødpasning, så vi bliver testet regelmæssigt.  Her i Bjerringbro er der meget bedre plads end i Silkeborg, og vi kan parkere lige udenfor, så jeg tænker, at vi kommer her igen, siger Line Ditlev Knudsen.

Foruden testcentret i idrætscentret, så åbnede der også et kvik-testcenter i Gudenåhuset 1. marts. Her kan man møde op uden at have bestilt tid.

Line Ditlev Knudsen var kørt fra Kjellerup sammen med børnene Merle på ni og Lauge på seks for at blive testet for corona i det nyt testcenter i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce