Annonce
Bjerringbro Avis

Corona fyldte ikke alt: Året var også præget af indvielser

Den 7. august indviede politikere og inviterede borgere den nye bro over Borrevej, der dermed sikrede at børnene fra Gullev fremadrettet kan komme sikkert i skole. Det var efter massivt og langvarigt pres fra Gullev-borgere, at Viborg Kommune valgte at sikre den farlige skolevej, der før broen betød at børnene skulle krydse den meget trafikerede Borrevej. Foto: Morten Pedersen
Selvom meget var blevet aflyst i år på grund af corona, var der i Bjerringbro overraskende mange indvielser i løbet af året.

Bjerringbro: Selvom året har været præget af corona, og det en overgang føltes som om, der intet skete i vores samfund - bortset fra den ene aflysning efter den anden, så var Bjerringbro og omegn alligevel velsignet med en lang række indvielser, hvoraf en hel del af dem faldt i efteråret - forholdsvis tæt på hinanden. En anden ting der der også gik igen ved indvielserne var familien Due Jensen. De havde på den ene eller anden måde andel i ikke mindre end fire af de syv indvielser der nævnes her. Størst var nok indvielsen af Bjerringbros nye park i midtbyen - Niels Due Jensens Plads - som Grundfos også havde bekostet.

Ni elever startede mandag den 24. februar  i nyt specialtilbud for autister på Egeskovskolen i Bjerringbro. Tilbuddet havde været længe undervejs, og både fungerende skoleleder Søren Thomsen og formanden for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) takkede lærere, pædagoger og ikke mindst forældre for tålmodigheden. For familien Jakobsen var det en festdag, fordi ti-årige Søren nu fik en plads i A-klasserne. Far Henrik Jakobsen skar kagemand til Søren og hustruen Tina samt afdelingsleder Anders Raaby. Foto: Hanne Bliksted
Bjerringbro Kirke var trukket i festtøjet flere gange i 2020. En varm dag i august indviede man den nye flotte vandkunst, der i forbindelse med kirkens 100 års jubilæum året før var blevet den givet af Poul Due Jensens Fond.  Og det var da også en Poul Due Jensen, godt nok den yngre, der fik æren af præsenterer vandkunsten, der er skabt af billedhugger Jørgen Pedersen for de indbudte gæster.
2020 var året, hvor Grundfos kunne fejre sit 75 års jubilæum. Det skulle oprindeligt have været fejret med pomp og pragt og ikke mindst en stor fest for alle de ansatte. Desværre satte corona en stopper for dette, og i stedet for besluttede Grundfos at fejre jubilæet med åbningen af en nyt museum på Birkevej. Museet har fået navnet "The factory", og fortæller historien om den store industrielle udvikling pumpekoncernen har undergået i løbet af de sidste 75 år. Naturligvis var det far og søn, Niels og Poul Due Jensen, der side om side kunne klippe snoren og indvie det nye museum. Foto: Morten Pedersen
En regnvejsdag i september måned  blev den længe ventet Niels Due Jensens Plads endelig indviet. Indvielsen foregik på en lørdag og på grund af forsamlingsforbudet i forbindelse med corona, var man nødsaget til at holde indvielsen med kun 100 inviterede gæster. Èn af dem var naturligvis Niels Due Jensen, som pladsen er opkaldt efter, og som sammen med Grundfos har betalt for pladsens opførelse - 25 millioner kroner.Pladsens opbygning lader heller ingen i tvivl om, at det er Grundfos, der har doneret pengene i og med at vand, i form af springvand og et scenetæppe af vand, har meget centrale pladser i byens nye store opholdsrum.
I forbindelse med den noget barberede version af Bjerringbro Kulturuge, fandt der også en lille indvielse sted -  nemlig indvielsen af Bjerringbros helt egen børneskov. For indvielsen stod formand for kultur- og fritidsudvalget, Mads Panny (S), der fik hjælp af børn fra Bøgeskovskolens sfo. Børneskoven, der ligger i området op mod Brokbakken bagved Bøgeskovskolen er sted, hvor børn - også sammen med voksne - kan lege og samtidig få en endnu større forståelse for naturen. Derfor er der også bygget et madpakkehus samt et skønt bålsted, hvor der kan laves bålmad.
Lokalhistorien fik en ekstra dimension, da Høj Stene, den genopbyggede skibssætning i Vejerslev Skov tæt ved Gudenåen, blev indviet torsdag 8. oktober. Vejret viste sig ikke just fra sin smukkeste side, men det ødelagde ikke den gode stemning, da en række byrådsmedlemmer fra Favrskov Kommune og andre gæster deltog i indvielsen. Værter ved begivenheden var skovens ejer og tidligere koncerndirektør for Grundfos Niels Due Jensen og Favrskovs borgmester Nils Borring. Foto: Jens Thaysen
I august 2019 fejrede Bjerringbro Kirke sine 100 år. I den forbindelse modtog kirken en meget flot gave fra Foreningen Bjerringbro Elværk i form af 150.000 kroner til forarbejdning af nyt kirkesølv.Der skulle dog gå mere end et  år før sølvtøjet, de bestod af en kalk, en disk en oblatæske og en kande kunne indvies. Det blev det ved en højmesse i Bjerringbro Kirke søndag den 6. december.
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mettes drøm er gået i opfyldelse

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Annonce