Annonce
Bjerringbro Avis

Corona holder ansøgere til præstestilling tilbage

Sara Holt Andersen bliver vikar i Thorsø, Vejerslev og Aidt sogne. Privatfoto
Sara Holt Andersen er vikar resten af 2021

Thorsø: Corona situationen holder ansøgere tilbage.

Sådan lyder det fra formanden for Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd Erik Bertelsen efter, at stillingen som præst for de tre sogne længe har været slået op efter, at Jakob Fink sagde op og flyttede til Aarhus.

Ved ansøgningsfristens udløb var der to ansøgere, men menighedsrådet ønsker flere ansøgere at vælge mellem. Menighedsrådene har fået biskoppens tilslutning til, at stillingen som ny sognepræst bliver genopslået senere på året.

- I en tid med forsamlingsforbud og ringe kontakt mellem folk, har ansættelsesproceduren med at søge været besværliggjort. Menighedsrådet er derfor glade for biskoppens godkendelse, og at der fra 1. maj og året ud konstitueres en præst i stillingen. På denne måde bliver det muligt at lave stillingsopslag, når forholdene igen normaliseres, siger Erik Bertelsen i en pressemeddelelse.

De kirkelige myndigheder har godkendt, at Sara Holt Andersen, som i øjeblikket har et vikariat i Laurbjerg-Værum-Ørum, ansættes som vikar i de tre sogne året ud. Hun ser frem til at være præst i sognene.

- Jeg glæder mig til at vikariere som sognepræst i Vejerslev, Aidt, Thorsø, og jeg glæder mig til at lære folk nærmere at kende. Pandemien sætter begrænsninger, men det er heldigvis muligt at komme i kirken, at gå en tur med præsten eller snakke i telefon. Og der er også korte gudstjenester. Jeg ser frem til de stunder, vi kan have sammen, lyder det fra hende.

Hun er 53 år og bor i Voldum ved Hadsten sammen med sin mand og datter og familiens hund, katte og høns. Hun har tidligere arbejdet som gymnasielærer og konsulent.

- Mine mange års erfaring med undervisning, vejledning, projektledelse og kommunikation bringer jeg nu i spil som præst. Senest har jeg været konstitueret sognepræst i Laurbjerg-Værum-Ørum, og har allerede overtaget undervisningen af årets konfirmander, fortæller Sara Holt Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce