Annonce
Bjerringbro Avis

Corona-krisen påvirker Menetters bidrag

Mere end 25 foreninger i Bjerringbro og omegn fik penge til humanitært og socialt arbejde, da Bjerringbro Y's Menette Club i september sidste år uddelte penge. Arkivfoto: Morten Pedersen
Corona-lukning af genbrugsbutikker betyder mindre indtjening til lokale klubber.
Annonce

Bjerringbro: Corona-krisen har bevist, at internettet kan bruges til rigtig mange ting. Også Bjerringbro Y´s Menette Club har gjort brug af den virtuelle verden, idet den lokale afdeling holdt sin generalforsamling online.

- Det blev flot klaret med valg af ny ledelse og nedsættelse af nye udvalg til det kommende års arbejde, fortæller Gertie Kryschanoffsky.

Men corona-krisen betyder også noget for det lokale hjælpearbejde i den lokale Menette Club, som er en selvstændig klub for kvinder i Y´s Men´s bevægelsen. Klubben yder en stor indsats i Genbrugshuset, der drives i et ligeværdigt samarbejde mellem de tre parter Bjerringbro Y´s Menette Club, Bjerringbro Y´s Mens Club og Røde Kors i Bjerringbro.

- Resultatet af denne indsats danner basis for støtte fra klubben, hvor vi i september 2019 kunne uddele over 240.000 kroner ved et vellykket møde i Gudenåhuset, fortæller Gertie Kryschanoffsky.

Klubben vil også i efteråret 2020 afholde et uddelingsmøde, men på grund af corona-krisen og flere ugers lukning af Genbrugshuset forventer klubben ikke, at beløbet bliver så stort som i 2019. Pengene går til ungdomsorganisationer i lokalområdet, til soldaterhjem og til internationale projekter i samarbejde med andre Y´s Menette klubber.

Klubben kan se tilbage på et år med spændende møder og gode oplevelser. I efteråret besøgte klubben en trædrejer, Minna Due Jensen var på besøg for at fortælle om sin fond, og klubben var på det årlige adventsbesøg på Skannerup Blå Kors Hjem.

Inden coronakrisen lukkede alt ned, nåede klubben i foråret at have bogcafé og var på besøg på osteriet Hinge, og desuden var Ruth Christensen (Ruth i krig) på besøg for at fortælle om KFUMs soldatermission.

Det nye præsidie - ledelsen - består af præsident (formand) Inge Nielsen, vicepræsident (kommende formand) Gertie Kryschanoffsky, sekretær Hanne Ryberg, skatmester (kasserer) Lilly Andersen og past-præsident (afgående formand) Ingrid Bak.

Klubben er interesseret i nye medlemmer, der vil tage aktivt del i det humanitære arbejde på tværkirkelig baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce